Uzaktan akü voltaj takibi

basit 2 veriyi 1 sensörü görüp bana iletse
"Advocatus Diaboli" rolüne bürünmek istemem, ama ...
Elektronikte "basit" ile başlayan istekler ekseri hiç de basit olmadığı ortaya çıkıyor.
Senin sensör yazın, kışın, sağnak yağmurlu fırtınalar v.s. ortamlarda çalışacak. Hiç de kolay şeyler değil. Ben 11 senedir buna benzer sensörler tasarlıyorum; neyseki şu ana kadar "dış mekan" gündeme gelmedi. Umarım hiç gelmez.
Merakımı gidermek için biraz araştırdım: yabani domuzlar birden oluşan gürültüden ve ışıkdan da kaçıyorlarmış. Bence bu yönde bir çözüm daha sağlıklı olur. Veya kullanacağın akünün tüketimini hesaplıyacaksın ve gerekli günlerde tarlaya gidip aküyü değiştireceksin. My two cents.

var hocamda en maliyetsiz ve aslında işimi görecek olan şuanda sanki radyo frekans gibi en azından basit 2 veriyi 1 sensörü görüp bana iletse şuanda baya işimi görür olmadı sonraki sene onun üstüne koya koya devam ederiz.
Akü hırsızların resimlerini kaydetmek için en uygun çözüm olur.

"Advocatus Diaboli" rolüne bürünmek istemem, ama ...
Elektronikte "basit" ile başlayan istekler ekseri hiç de basit olmadığı ortaya çıkıyor.
Senin sensör yazın, kışın, sağnak yağmurlu fırtınalar v.s. ortamlarda çalışacak. Hiç de kolay şeyler değil. Ben 11 senedir buna benzer sensörler tasarlıyorum; neyseki şu ana kadar "dış mekan" gündeme gelmedi. Umarım hiç gelmez.
Merakımı gidermek için biraz araştırdım: yabani domuzlar birden oluşan gürültüden ve ışıkdan da kaçıyorlarmış. Bence bu yönde bir çözüm daha sağlıklı olur. Veya kullanacağın akünün tüketimini hesaplıyacaksın ve gerekli günlerde tarlaya gidip aküyü değiştireceksin. My two cents.
Hocam aslında yapacağım proje kapsamlı olarak şöyle yani yazın 2 ay kadar arazide kalacak 2 yılda bir ihtiyaç oluyor genelde yani akülerin bitmesi gene sorun değil ama en azından bittiği azaldığı çalınsa bile en azından akünün voltaj bağlantısı kesildiğini bilsem bana şu ilk aşamada baya baya yetecek çünkü şöyle zaten aküleri besleyen güneş paneli mevcut sadece bazen hava kapalı oluyor e yeni akü de değil sonuçta ister istemez arada bi evde şarj'a atmamız gerekiyor sadece güneş paneli yetmediği durumlar da oluyor (elektrikli teli hep kontrol ediyoruz ama tarlanın kenarındaki büyüyen otlar deydiği zaman otomatik topraklama olmuş oluyor aküyü süzüyor yani) Bana en azından açık alanda 1km'ye veri gönderecek (akü voltajı ve belki ekleyeceğim ekstar bir sensör) bu veriyi 15dk 1 saat arayla bile güncellese bana yeter hani atıyorum akü voltajına göre bana 100 üzerinden %50 şarjın var gibi de dese bana fazlasıyla yetecektir yani. Evet ama yaz yağmurları vs. de oluyor onun içinde ekstra bi su geçirmez sağlam bişi bakmam lazım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,738
Üyeler
3,125
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back