BNC oraya büyük gelir. Uydursan bile sırıtır. Bence muz jack filan uydur.cihazın probu maalesef yok piyasadan bulmak imkansız diye düşünüyorum o yüzden bnc ile değiştirsem ve daha sonra güzel bir bnc prob yapsam güzel olmazmı sizce ne dersiniz
denedim o kısma tam oluyor kötü duruyor mu sizceBNC oraya büyük gelir. Uydursan bile sırıtır. Bence muz jack filan uydur.
Hee olur ya. Bana resimden baya bir küçük gibi geldi gözüme.denedim o kısma tam oluyor kötü duruyor mu sizce
açıkcası bende çok seviyorum eski ölçü aletlerini ancak bu prob olayı beni düşündürüyor orjinal kalması mı iyi yoksa değiştirmek miÇok güzel bir proje olur. Çalıştığını görmeyi ben çok isterim
devre şeması ve nasıl kulanıldıgı şu pdf'te yazıyorDevre şemasını talep ettim Radio Museum sitesinden ve cevap geldi. 220 V şebeke gerilimi ile besleniyor. 1500 V'a kadar voltaj ölçümü 1000 M[CHAR]Omega[/CHAR] kadar da direnç ölçümü yapıyor.
açıkcası bende çok seviyorum eski ölçü aletlerini ancak bu prob olayı beni düşündürüyor orjinal kalması mı iyi yoksa değiştirmek mi
aslında bir seçenek daha var ac bal yazan kısıma potansiyometre başlıgı taka bilirim ve ac bal yazan kısımdaki şefaf plastigi volt ölçüm kısmına bir şekilde uydura bilirim sanırım sizce hangisi daha mantıklı 7611 eklentisine bak
voltajları ölçtü hepsi olması gerektigi gibi komponentleride ölçtü sorun yok gibi sadece kalibre edicemÖncelikle trafo sekonder voltajlarının olduğundan emin ol. 130 V lamba anot voltajı ve 6.3 V flaman voltajı olması lazım. Lambaların flamanlarının da ısınıyor olması lazım. Bir de tüm mekanik switch'leri iyice temizlemek lazım.
yani sizce sokete hiç bir şey yapmayayım mıBöyle bir cihazı orijinal şeklini muhafaza etmek lazım bence. Ona uygun prob bir şekilde yapılır. Bakırdan yapıp üzerine nikel kaplama yapılabilir.
yani sizce sokete hiç bir şey yapmayayım mı
voltajları ölçtü hepsi olması gerektigi gibi komponentleride ölçtü sorun yok gibi sadece kalibre edicem
evet dogru ölçüyor ama pil takılması gerekiyor güç kaynağı ile denedim bütün kademeleri tek tek denedim sadece 1R kısmında biraz saçmalık var sanırım kalibre edemiyorum yada bu cihazların sorunu var henüz emin degilimDirenç kademesi de çalışıyor mu?
evet dogru ölçüyor ama pil takılması gerekiyor güç kaynağı ile denedim bütün kademeleri tek tek denedim sadece 1R kısmında biraz saçmalık var sanırım kalibre edemiyorum yada bu cihazların sorunu var henüz emin degilim
önce bir herşeyin tamamen çalıştığını görmek istiyorum sonra siz teklif yaparsınız fiyatları hakında hiç bir fikrim yok kiValla bu cihazla uğraşmaya değer. Bıkarsan bana bir teklif yap senden satın alayım onu.