şu ayırdıklarım 104 olandan seri 103 olandan paralel yapsam nasıl olur şu an elimde uygun yokNasıl seri mi paralel mi yav? Tek tek kondansatörler var orada.
şu ayırdıklarım 104 olandan seri 103 olandan paralel yapsam nasıl olur şu an elimde uygun yokNasıl seri mi paralel mi yav? Tek tek kondansatörler var orada.
şu ayırdıklarım 104 olandan seri 103 olandan paralel yapsam nasıl olur şu an elimde uygun yok
sadece bu iki kondansatör hatlı sonuç veriyor digeri saglamİki tane 104 seri bağla madem. 50 nF olur.
sadece bu iki kondansatör hatlı sonuç veriyor digeri saglam
kondansatörleri değiştirdim şimdi dahada hızlandı 7 saniyede 0 noktasına dönüyor sanırım diger kondansatörde değişmeliTamam o zaman. Ama bu tip lambalı devrelerdeki kondansatörlerin sağlam görünüp sağlam olmama huyları vardır. İşi garantiye almakta fayda var.
diger kondansatörüde değiştirdim ancak sonuç aynı anladığım kadarı ile bu iki kondansatör tamamen aynı degerde olmalılar ilerki zamanlarda sipariş verdigimde daha uygununu kapasitör ile değiştirilem şimdilik fazla kurcalamaya gerek yok sanırım zaten ödüm kopuyor tüplere zarar vericem diye,Tamam o zaman. Ama bu tip lambalı devrelerdeki kondansatörlerin sağlam görünüp sağlam olmama huyları vardır. İşi garantiye almakta fayda var.
faza kurcalamak istemiyorum sorun sizin dediğiniz gibi olsa diğer kademelerde bundan etkilenmez miydi voltaj ölçüm kademesinde arduino ile kare dalga üretim 1 saniyede ibre 0 konumundan skalanın sonuna gidip geri geliyordu pdf'te ölçüm hızı 1 saniye yazıyordu zaten ac kademede böyle olması lazım ama ben zaten ac ölçmeyeceğim için çok umursamıyorumKondansatörleri değiştirdiysen şimdi sıra doğrultucu lamba doğrultuyor mu ona bakmak. Sen lambaları koruyayım diyorsun ama daha lamba çalışıyor mu biliyor musun?
6AL5 in 7 numarasında doğrultulmuş sinyal olması lazım. probları voltajdan çekince de hemen sıfıra düşmesi lazım. Oradan ibreye kadar bakmaya devam edeceksin.
youtubede gördüm adam ölçü aletine pil takmamak için 6 voltluk sekonder çıkışını doğrultup 1.5 voltluk regülatör devresi yapmış banada mantıklı geldi çünkü daha önce ki pil akma yapmış arka kapakta bu nedenden dolayı paslanma mevcut ne dersiniz böyle bir devre yapayım mı
evet öyleBu alet pille çalışmıyor yav. Sekonderin birisi 130 V diğeri 6.3 V.
Bu alet pille çalışmıyor yav. Sekonderin birisi 130 V diğeri 6.3 V.
RX1 kademesini düzeltim artık ohm kademesi bütün ölçümleri doğru ölçüyor şemada 9.1R olan Rx1 kademesinin direncinde soğuk lehim olmuş söküp ölçtüm ve tekrar yerine taktım sadece ve düzeldi o kısımdaki bütün lehimleri yeniledimevet dogru ölçüyor ama pil takılması gerekiyor güç kaynağı ile denedim bütün kademeleri tek tek denedim sadece 1R kısmında biraz saçmalık var sanırım kalibre edemiyorum yada bu cihazların sorunu var henüz emin degilim
7.bacağı osiloskop ile ölçtüm dediğiniz gibi doğrultulmuş 50Hz sinyal var 10.5 volt ac ölçüyordum osiloskobun probu 7. bacağa değdiğinde ölçüm yarı yarıya düşüyordu bu normal mi pekiKondansatörleri değiştirdiysen şimdi sıra doğrultucu lamba doğrultuyor mu ona bakmak. Sen lambaları koruyayım diyorsun ama daha lamba çalışıyor mu biliyor musun?
6AL5 in 7 numarasında doğrultulmuş sinyal olması lazım. probları voltajdan çekince de hemen sıfıra düşmesi lazım. Oradan ibreye kadar bakmaya devam edeceksin.
ölçmediğim tek bir direnç kalmıştı sadece 88Mohm olan ve o bozuk çıktı inanılmaz yaO zaman AC devresindeki dirençlere odaklanmak lazım. Değerleri artmış olabilir. Ama bunları ölçmek için de yüksek direnç ölçebilen bir dijital multimetre lazım, değerleri çok yüksek.
direnç direk açık devre gözüküyor peki şimdi bu 88M ohm direncin yenisini nerden bulucam özdisan'da bile yokölçmediğim tek bir direnç kalmıştı sadece 88Mohm olan ve o bozuk çıktı inanılmaz ya
lcr metre ile denedim ölçmedi sonra güç kaynağından direncin bir ucuna 40v verdim ve diğer ucunu osiloskop ile ölçtüm ama yok direk açık devreBu direnci nasıl ölçtünüz?
a pardon açık devre değilmiş ölçümü mv kademesine aldığımda voltajın var oldugunu fark etim demeki söz konusu Mohmlar olunca işler değişiyormuşlcr metre ile denedim ölçmedi sonra güç kaynağından direncin bir ucuna 40v verdim ve diğer ucunu osiloskop ile ölçtüm ama yok direk açık devre