Alacağım kondansatörün voltajı 450V'muş. Bir sıkıntı olmaz sanırım voltajdan ötürü. Sadece değerinden düşük takmamak gerekli sanırım.Genel olarak ufak boyutlu değişiklikler çok bir fark yaratmaz.
Voltaj konusunda normal voltajın 1.6katı önerilir genelde. Vantilatörün doğrultulmuş 220 ile çalıştığını düşünürsek 400V-450V civarı makul oluyor. Eğer sistem son derece spesifik olarak ayarlanmadı ise bir sorun yaratmaması beklenir.Alacağım kondansatörün voltajı 450V'muş. Bir sıkıntı olmaz sanırım voltajdan ötürü. Sadece değerinden düşük takmamak gerekli sanırım.
Bu arada doğrultulmuş olduğunu sanmıyorum. Çünkü AC kapasitör kullanıyor.Voltaj konusunda normal voltajın 1.6katı önerilir genelde. Vantilatörün doğrultulmuş 220 ile çalıştığını düşünürsek 400V-450V civarı makul oluyor. Eğer sistem son derece spesifik olarak ayarlanmadı ise bir sorun yaratmaması beklenir.
Geçen gün fişe taktım ince bir vınn sesi çıkarmaya başladı ve fan çok aşırı minimal şekilde dönüyordu hatta dönmüyordu bile. Elimle ittirdim öyle çalıştı. Ve eskisi gibi artık hızlı dönmüyor. Bazen yavaşlıyor bazen ufak hızlanıyor falan filan.ölçemiyorsanız anladığım kadarıyla öyleyse sorundan bahsederseniz biz de fikir yürütebiliriz.
Geçen gün fişe taktım ince bir vınn sesi çıkarmaya başladı ve fan çok aşırı minimal şekilde dönüyordu hatta dönmüyordu bile. Elimle ittirdim öyle çalıştı. Ve eskisi gibi artık hızlı dönmüyor. Bazen yavaşlıyor bazen ufak hızlanıyor falan filan.
Dün kapasitör değerlerini kontrol etmek için söktüğümde motor da elimi aşırı derecede yakacak şekilde ısınmıştı.
Ölçmedim. Hiç uğraşmadan gidip alayım takayım bari 450v 1.5uf.ölçüm sonucunuz nedir?
Ölçmedim. Hiç uğraşmadan gidip alayım takayım bari 450v 1.5uf.
Değiştirdim %5-10 arası bi hız artışı oldu. Eski haline döndü. Kafa kısmı sağa sola dönerken tuttuğumda bayılıyordu şimdi bayılmıyor.bu vantilatorlerde kronik bi sorun var.
tahmin ettiğim gibiyse değiştirdim ama düzelmedi mesajınızı yakında alırız.
kolay gelsin.
pas sökücü ve yağlayıcı sprey ile komple yağladım.açmışken yataklara birkaç damla yag damlatın.
Değiştirdim %5-10 arası bi hız artışı oldu. Eski haline döndü. Kafa kısmı sağa sola dönerken tuttuğumda bayılıyordu şimdi bayılmıyor.
Çooook teşekkürler.motor sıkıyor burç ları ara ara yaglamak lazım