Uefi var mı kartta? Bios da security sekmesinden kapatmak gerekebilir. İçime sinmedi bir türlü. Mantıken burada işi çevirici kartın yüklenip ana karta "al bu bir disktir" demesi lazım.
Abi senin anakartın marka modeli ney?Neyse benim linux makinanın anakartında doğrudan M2 soketi var. Orada kullanırım bu diski. Linux şu anda 256 GByte lık bir SSD den boot ediyor. Onu da klonlamak linux altında çocuk oyuncağı, özel bir program bile gerekmiyor Ama 256 GByte SSD windows için yeterli değil. 300 GByte gibi yer ihtiyacı var, en az 500 GByte lık veya 1 TB SATA SSD almam lazım.
Hayırlı olsun o zaman.Şimdi buradaki Vatan bilgisayardan 1 TB SATA SSD aldım
Bu biraz da bilgisayarın desteklediği bağlantı hızıyla orantılı ama genelde 400-500 MB/s altı pek iyi performans sayılmıyor galiba.
Ubuntu için yokmuş CrystalDiskMark. Windowsu da en son ne zaman açtım onu bile hatırlamıyorum şimdi açsam güncellemelerden teste sıra gelmez. Ama KDiskMark diye birşey varmış. Sanırım benzer birşey. Onu ayrıntılı sonuçlarıyla aşağıya ekliyorum:CrystalDiskMark ile de ölçebilir misin? Tam eşdeğer karşılaştıralım.