XY grafikleri icin program ariyorum

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
4,600
Xy duzlemeri icin 2 boyutlu manuel akim gerilim grafikleri cizmek icin bir program varmi bildiğiniz?
 
Veri kaynağın nedir, örneğin seri porttan gelen sürekli bir veri mi yoksa not defterinde daha önceden kayıtlı veri mi? Çizimleri hangi ortamda takip edeceksin PC, tablet, TV? En basit hali ile yukarıda söylendiği gibi Exce'inl işini görmesi lazım.
 
excel.png
 
Veri kaynağın nedir, örneğin seri porttan gelen sürekli bir veri mi yoksa not defterinde daha önceden kayıtlı veri mi? Çizimleri hangi ortamda takip edeceksin PC, tablet, TV? En basit hali ile yukarıda söylendiği gibi Exce'inl işini görmesi lazım.

Veri kaynağı yok. Kendi taslaklarımı çizmek istiyorum. Herhangi bir formül vs yok. Normalde grafik editor ile çiziyorum. Atıyorum daha önce çizdiğim aşağıdaki gibi bir grafik.

Hazır X, Y çizgileri olsada hızlıca üzerinde oynasam istiyorum. Adlandırsam. Henüz böyle birşey bulamadım.


1612175572900.png
 
Excel dünyanın en iyi grafik programıdır.Size grafiğin denklemini de verir
Örnek video
 
Tam olarak konuyu anlamasamda Eğer güncelleme konusunu soruyorsan ,tablodaki değerleri değiştirdiğinde otomatik olarak grafiği günceller
 
Eğer iki keyfi fonksiyonun kesişimini bulayım, yazdırdığım grafiğin altında kalan alanı hesaplasın derseniz excel saç baş yoldurur.(1. foto) Uğraşırsanız teknik resim bile çizdirebilirsiniz hatta kesit bile aldırırsınız.(2. foto)

1612176996651.png


1612177101320.png
 
Ben analatamdım yav :)

Bana paint in 1 tık üstü lazım. Herhangi bir fonsiyonun grafini çizecek program istemiyorum. Elle keyfi çizimler yapmak istiyorum.
 
Araçlar sekmesine (cetvel sembolüne) tıklayarak serbest çizim de yapabilirsiniz.

Bir ara kullandığım mathcad vardı.
Defter formatında yazabiliyor, grafik çizdirebiliyorsunuz.
 
Güzel birşeymiş de zaten Office Word de bunlar yıllardır var

Word de Ekle/SmartArt seçiyorsunuz hemen hemen hepsi vardır.

world.png
 
Son düzenleme:
Adamlar Exceli kötü ellerine alel etmişler takla bile attırmışlar :D, en basit örnekleri;
1612348373315.png
 
  • Sevgi
Reactions: 333

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,663
Mesajlar
141,556
Üyeler
3,455
Son üye
HaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top