Yardım veya bağışlar banka havalesinde belirtilmeli mi?

mechanic

Aktif Üye
Yardım veya bağışlar banka havalesinde belirtilmeli mi?
Devlet gelir sayıp havale edilen kişiden vergi alır mı?
Yeni çıkan kanunlardan hiçbir bilgim yok.

kendi çocuğuna harçlık göndersen bile açıklamaya yaz.

güzel insan, banka kanalı ile yaptığım her türlü para tranferine açıklama yazarım, hatta bankalar arası kendi hesabıma olsa bile. "a bankası kredikartı ödemesi için" gibi. kızım evden uzakta zaman zaman harçlık gönderirim bazen 5k bazen 10k bazen 30k bazen de genelde yılda bir defa 100 k gibi. ne olursa olsun "kızıma harçlık diye belirtirim. birisi borç isterse. "borç olarak" diye yazarım. birisinden bir şey mi aldım "a marka araç bedeli" veya " a hizmet bedeli" gibi. diğer taraftan yapacağınız bağış miktarı ne olursa olsun "bağış"belirtmek zorundasınız ve dekontu muhasebecinize verdiğinizde vergiden düşer. ben vergi mükellefi değilim. diğer ayrıntıları bilemiyorum. eğer siz vergi mükellefi iseniz mutlaka ve mutlaka yazmalısınız. para trafiği her zaman açıklanabilir olmalıdır.

güzel insan, banka kanalı ile yaptığım her türlü para tranferine açıklama yazarım, hatta bankalar arası kendi hesabıma olsa bile. "a bankası kredikartı ödemesi için" gibi. kızım evden uzakta zaman zaman harçlık gönderirim bazen 5k bazen 10k bazen 30k bazen de genelde yılda bir defa 100 k gibi. ne olursa olsun "kızıma harçlık diye belirtirim. birisi borç isterse. "borç olarak" diye yazarım. birisinden bir şey mi aldım "a marka araç bedeli" veya " a hizmet bedeli" gibi. diğer taraftan yapacağınız bağış miktarı ne olursa olsun "bağış"belirtmek zorundasınız ve dekontu muhasebecinize verdiğinizde vergiden düşer. ben vergi mükellefi değilim. diğer ayrıntıları bilemiyorum. eğer siz vergi mükellefi iseniz mutlaka ve mutlaka yazmalısınız. para trafiği her zaman açıklanabilir olmalıdır.
Adıma yapılan ödemelerin vergisini edevlette görüyorum..
senelik 200000 tl sınır konulmuş.
Ama daha düşük kira gelirinden vergi alınıyor.
Birine bağış yapsam kira geliri diye vergi almaya kalkarlarsa başını vergi borcu ile belaya sokmak istemiyorum.
Dernek ve vakıflara vermiyorum.Onlarda sorun olmaz zaten.

Birine bağış yapsam
transfer işlemlerinde böyle bir seçenek yok. rakamsal değer nedir bilmiyorum ama "bana" bile yollasanız "harçlık, pazar parası, iaşe yardımı" gibi açıklama ekleyiniz.
(bana) örnek tanımlamadır, kişi tanımlamasıdır, hiç tanımadığınız kişi olsa bile anlamındadır.

Karşı tarafın kirada mülkü yoksa dediğiniz şekilde bir sorun olmaz. Sadece geçen seneydi sanırım, gönderen yanlışlıkla menüden "KİRA ÖDEMESİ"ni seçmiş, alıcıya daha sonra kira geliriyle ilgili vergi dairesinden sms mi ne gelmişti, adamın kirada mülkü olmamasına rağmen. Sistem otomatik olarak menüden seçilenlere göre işliyor sanırım, açıklamada yazanlara göre değil.

Sonuçta yasa dışı bir şey yapmıyorsunuz, yukarıda yazıldığı gibi ne içinse yazın açıklamaya, yardımsa yardım. Menüden de bireysel ödeme ya da para transferini seçersiniz, bankadan bankaya değişiyor bu kısım. Karşı tarafa 100-200 kişi para göndermiyorsa bağış toplama gibi değerlendirilmez herhalde.

Forum istatistikleri

Konular
8,761
Üyeler
3,509
Son üye
kraken

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back