Yeni güç kaynağı projesi.

Ben elemanları çıkardıktan sonra PCB de kalan lehimi almak için pompayı kullandım.
Burada hata yaptım sanırım.
Evet. O padler ısıya maruz kalınca kendini bırakabiliyor. Pompaylada asılınca anında çıkıyor.
 
1708782222562.png


Montaji 1, 2, 3, 4 bloklari seklinde sirayla yapabilirsin.

1. Blok montajindan sonra Kirmizi noktalarin voltaji olculur. Tamam ise
2. Blok montaji yapilir. Mavi cikis noktasindaki voltaj R15 tarafindaki mavi noktaya uygulanan degisken voltajla ayarlanabiliyormu bakilir. Tamam ise
3. Blok monte edilir. Yesil noktaya ayarli voltaj kaynagindan voltaj verilir. (voltaj degerini soyleyebilmek icin semadaki malzeme degerlerini bilmek lazim) P1 ile oynandiginda en sagdaki mavi cikis noktasinin voltajinin ayarlanabildigi gorulur.

En son da 4. blok monte edilir.
 
4. bloğu da iki bağımsız bloğa bölebiliriz. U1 referans voltaj üreteci ve U3 akım sınırlayıcı.
 
Elle basilip birakilan mekanik pompalarda basinc cok ani degistirigi icin kotu PCB'lere cok zarar veriyor. Bu islemi yapmak icin havyayi mecburen ayirmis oluyorsun, Eger GND'ye bagli ise komponent cok hizli soguyor. Oradaki lehimi boyle mekanik pompa ile emmeye calisinca yol mol demiyor sokuveriyor. Kendinden isitmali pompa sart. Butcen varsa vakumlu olanlardan. Yoksa da isitmali olanlardan alip Youtube videolarindan vakum ekleyebilirsin. Cok rahat ediyorsun.

Montaja baslamadan once tum elemanlari bir defa kontrol etmekte fayda var saglam mi diye. Sonucta seri uretim yapmiyorsun. Keyif isi su anki. Buna ayiracagin 15 dakika ile sonradan saatlerce sorun aramaktan kurtuluyorsun. :tamam1
 
Daha ust model bakarsan Yihua'ninki fena degil, 75W gucunde. Ama fiyati buna oranla 5 kat pahali. Eger Hakko gibi markalara gidersen de 10K fiyatlara tirmaniyor. Ev icin cok gereksiz.

Şöyle bir şey buldum.
Aynı şey mi?

 
Daha ust model bakarsan Yihua'ninki fena degil, 75W gucunde. Ama fiyati buna oranla 5 kat pahali. Eger Hakko gibi markalara gidersen de 10K fiyatlara tirmaniyor. Ev icin cok gereksiz.

Bu mantıklı gibi duruyor.
Kullanan var mı acaba, yorumları duymak fena olmazdı.
 
Bu mantıklı gibi duruyor.
Kullanan var mı acaba, yorumları duymak fena olmazdı.
Güçlü bir havya (120W yada 150W) ve lehim emme teli bence bu tip makinelere göre daha iyi iş yapar gibi duruyor. Yani bu yihua benzeri markaların cihazlarını kastediyorum. Bende proskitin lehim sökme istasyonu var. Birkaç deneme yaptım. Ortalama bir havya ve lehim emme telinin sökemediğini o da sökemedi. Öyle çok deneme yapmadım yalnız. Belki ben iyi kullanamadım ama yine de beklentimi karşılamadı. Ancak seri halde çok sayıda komponent söküleceği zaman iyi iş görebilir. Böyle bir durumda havya lehim emme teli biraz yorabilir. Forumda Hakko'nun lehim sökme tabancasını kullanlar vardı galiba. Onlar da yorum yaparsa o konuda da bilgi sahibi oluruz. Tabii bu benim yorumum. Belki sen alınca çok memnun kalırsın. O yüzden bunu alma diyemem.

1708803704489.png
 
Bu mantıklı gibi duruyor.
Kullanan var mı acaba, yorumları duymak fena olmazdı.
Sokme havyasinin yaninda 120W'lik normal havyasi da var. Oldukca iddiali gibi. @taydin in istedigi 0.8 lik ucu da var gorunuyor. Perpa'nin tanitim videosu var, bir de yasli bir emmi 55 dakika incelemis. Adam kalan hayatini buna adamis galiba. :hihi1:



Not : Dikkat ettim de adam kel, yoksa belkide benden genctir. :cheeky2:
 
Sokme havyasinin yaninda 120W'lik normal havyasi da var. Oldukca iddiali gibi. Perpa'nin tanitim videosu var, bir de yasli bir emmi 55 dakika incelemis. Adam kalan hayatini buna adamis galiba. :hihi1:



Not : Dikkat ettim de adam kel, yoksa belkide benden genctir. :cheeky2:
Videodaki modeller farklı ama.
 
İtirazı olan yoksa şunu almaya yakınım. Havyası da var hem :dusun1:

Cok acele etmeye gerek yok, bugun ya da yarin bir iki kisi yorum yazar. Ihtiyac olduguna karar verirsen alirsin. Cok bacakli entegre vb gibi seyleri sokerken benim isime yariyor. Gerci artik cogu sey SMD ama hala eski aletlerle ugrasmak gerekiyor. ya da soket vb sokmek gerekebiliyor.
 
İtirazı olan yoksa şunu almaya yakınım. Havyası da var hem :dusun1:


Uç çeşidi yok. Tam randıman alman için değişik delik çaplarına sahip uçları olması lazım.

Hakko FR301 alabilirsin. Uç çeşitleri vardır. assemcorp'u ara, makina ile beraber üç tane uç çeşidi al. 0.8 mm, 1 mm ve 1.3 mm uçları al. Başka uç gerekirse getirebiliyorlar mı öğren.
1708806090040.png


Veya o kadar masraf yapmak istemiyorsan Engineer'in lehim sökme pompasını al.

1708805864474.jpeg
 
Ya daaa normal lehim pompasının ucuna şu yumoştan takıp darbe etkisini ve PCB'yi bozmasını azaltabilirsin. 20 TL. :D Bundan da almıştım, epey işime yarıyor ama kendinden emcüklemeli otomatik olanı tembel işi, tam bana göre yani.

 

Forum istatistikleri

Konular
6,207
Mesajlar
105,798
Üyeler
2,583
Son üye
Efe Ali Bozkurt

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top