Pompayı bacaklardaki lehimi çekmek için kullanırsın.
Ben elemanları çıkardıktan sonra PCB de kalan lehimi almak için pompayı kullandım.
Burada hata yaptım sanırım.
Pompayı bacaklardaki lehimi çekmek için kullanırsın.
Evet. O padler ısıya maruz kalınca kendini bırakabiliyor. Pompaylada asılınca anında çıkıyor.Ben elemanları çıkardıktan sonra PCB de kalan lehimi almak için pompayı kullandım.
Burada hata yaptım sanırım.
Aslında böyle bir şey şart sanırım değil mi PCB ye zarar vermemek adına?Butcen varsa vakumlu olanlardan
Uygun fiyatli istersen sunlar var. Bu modeller 30W, bazi seyleri sokmek icin yetmeyebilir. Destek olarak havya gerekebilir. Ama su an ugrastigin guc kaynagi gibi basit devrelerde sorun cikarmaz.Aslında böyle bir şey şart sanırım değil mi PCB ye zarar vermemek adına?
Fiyat performans bir örnek ürün linki verir misin?
Şöyle bir şey buldum.Daha ust model bakarsan Yihua'ninki fena degil, 75W gucunde. Ama fiyati buna oranla 5 kat pahali. Eger Hakko gibi markalara gidersen de 10K fiyatlara tirmaniyor. Ev icin cok gereksiz.
Yihua 948-III Lehim Sökme Ä°stasyonu Güvenli AlıÅveriÅ, Aynı Gün Kargo
Yihua 948-III Lehim Sökme Ä°stasyonu Güvenli AlıÅveriÅ, Aynı Gün Kargowww.ertelgsm.com
Bu mantıklı gibi duruyor.Daha ust model bakarsan Yihua'ninki fena degil, 75W gucunde. Ama fiyati buna oranla 5 kat pahali. Eger Hakko gibi markalara gidersen de 10K fiyatlara tirmaniyor. Ev icin cok gereksiz.
Yihua 948-III Lehim Sökme Ä°stasyonu Güvenli AlıÅveriÅ, Aynı Gün Kargo
Yihua 948-III Lehim Sökme Ä°stasyonu Güvenli AlıÅveriÅ, Aynı Gün Kargowww.ertelgsm.com
Güçlü bir havya (120W yada 150W) ve lehim emme teli bence bu tip makinelere göre daha iyi iş yapar gibi duruyor. Yani bu yihua benzeri markaların cihazlarını kastediyorum. Bende proskitin lehim sökme istasyonu var. Birkaç deneme yaptım. Ortalama bir havya ve lehim emme telinin sökemediğini o da sökemedi. Öyle çok deneme yapmadım yalnız. Belki ben iyi kullanamadım ama yine de beklentimi karşılamadı. Ancak seri halde çok sayıda komponent söküleceği zaman iyi iş görebilir. Böyle bir durumda havya lehim emme teli biraz yorabilir. Forumda Hakko'nun lehim sökme tabancasını kullanlar vardı galiba. Onlar da yorum yaparsa o konuda da bilgi sahibi oluruz. Tabii bu benim yorumum. Belki sen alınca çok memnun kalırsın. O yüzden bunu alma diyemem.Bu mantıklı gibi duruyor.
Kullanan var mı acaba, yorumları duymak fena olmazdı.
Sokme havyasinin yaninda 120W'lik normal havyasi da var. Oldukca iddiali gibi. @taydin in istedigi 0.8 lik ucu da var gorunuyor. Perpa'nin tanitim videosu var, bir de yasli bir emmi 55 dakika incelemis. Adam kalan hayatini buna adamis galiba.Bu mantıklı gibi duruyor.
Kullanan var mı acaba, yorumları duymak fena olmazdı.
Videodaki modeller farklı ama.Sokme havyasinin yaninda 120W'lik normal havyasi da var. Oldukca iddiali gibi. Perpa'nin tanitim videosu var, bir de yasli bir emmi 55 dakika incelemis. Adam kalan hayatini buna adamis galiba.
Not : Dikkat ettim de adam kel, yoksa belkide benden genctir.
Evet, bu ilk olanlardan, simdi satistaki ise Mark III. Video 4 yil once yuklenmis, o kadar revizyon olsun tabii. Adamlar urunu gelistirmek icin bir seyler yapiyorlar demekki. Ayni mali 100 yil itelerim kafasi olmamasi iyi.Videodaki modeller farklı ama.
Cok acele etmeye gerek yok, bugun ya da yarin bir iki kisi yorum yazar. Ihtiyac olduguna karar verirsen alirsin. Cok bacakli entegre vb gibi seyleri sokerken benim isime yariyor. Gerci artik cogu sey SMD ama hala eski aletlerle ugrasmak gerekiyor. ya da soket vb sokmek gerekebiliyor.İtirazı olan yoksa şunu almaya yakınım. Havyası da var hem
Yihua 948-III Vakumlu Havya İstasyonu Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
Yihua 948-III Vakumlu Havya İstasyonu ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile İstasyonlu Havyalar kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net
İtirazı olan yoksa şunu almaya yakınım. Havyası da var hem
Yihua 948-III Vakumlu Havya İstasyonu Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
Yihua 948-III Vakumlu Havya İstasyonu ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile İstasyonlu Havyalar kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net
Veya o kadar masraf yapmak istemiyorsan Engineer'in lehim sökme pompasını al.
Ben de merak ettim. Youtube a Engineer SS 02 Solder Sucker yazinca bin tane video cikiyor, pek seviyorlar bu zimbirtiyi. Macho falan Nintende DS mod videolarinda asikmis gibi bahsediyor aletten.Bendeki lehim sökme pompasından farkı ne bunun?