Yeni güç kaynağı projesi.

Bir sürü şey derken neler mesela?

Devrenin her bölümünün nasıl çalıştığını anlamak istemiyor musun? Bunları ölçerek, deney yaparak öğrenmen lazım. Güç kaynağının performans testlerini yapman lazım.

Aşağıdaki konuda bazı göstergeleri inceledim. Burada önemli olan kriter, ayrı bağımsız bir besleme gerektiriyor mu gerektirmiyor mu? Gerçi senin güç kaynağında bu tip durumlar için ilave sargı koydurmuştuk 12V luk, o yüzden her türlüsünü kullanırsın.

30VDC 5A lik güç kaynağını motor vs bağladığımızda oluşacabilecek ters EMK dan nasıl koruyabiliriz?

Alttaki devrede motora ters polarite ile bağlanan paralel diyot, devreye zarar verebilecek ters EMK yı önlüyor galiba.

whatsapp-image-2024-08-03-at-13-21-27-jpeg.35265

Alt kısmı böyleydi.
En alt kısımdaki D2 ledin sağ ve solundaki bağlantı delikleri motor bağlantısı için, üstündeki delikler pil bağlantı delikleri.

whatsapp-image-2024-08-11-at-16-45-01-jpeg.35448

Linkteki kutuyu aldım gelince güç bu konuda yaptığım güç kaynağını monte işlemlerini başlarım ufaktan :dans1: çok heyecanlıyım

Linkteki kutuyu aldım gelince güç bu konuda yaptığım güç kaynağını monte işlemlerini başlarım ufaktan :dans1: çok heyecanlıyım
Güç kaynağının güncel bir montaj fotoğrafı var mı :)

Gayet güzel olmuş elinize sağlık :tamam1:tamam1 Kondansatör biraz küçük olmuş gibi :katil2:
Daha büyüğünü bulamadım. :katil2:
Doğrultucu diyotlar 6A10, pass regülatörü 2SC5200.
Bu kadar büyük kondansatöre gerek varmı bilemedim.
Kutuya monte etmeden önce orijinalindeki 3300uF takıp osiloskop ekranından bakacağım ripple durumuna.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back