Bunu devreye nasıl bağlayacağım? Butonlar üzerinden göstermen mümkün mü?Belki de hiç yapmazsın. 350 W çekmeye ihtiyacın olana kadar mevcut hali ile durabilir.
Bunu devreye nasıl bağlayacağım? Butonlar üzerinden göstermen mümkün mü?Belki de hiç yapmazsın. 350 W çekmeye ihtiyacın olana kadar mevcut hali ile durabilir.
Ben yakında paralel güç kaynağı ile ilave testler yapacağın ve video çekeceğim. Videoda daha ayrıntılı görürsün.
Ama genel olarak çok kolay. Büyük terminalleri güç kaynağına bağlayacaksın, ne kadar akım çekileceğini tuş takımı ile gireceksin, sonra da ON/OFF butonu ile yükü devreye alacaksın. Cihaz da sana gördüğü voltajı, çektiği akımı, gücü, ve eşdeğer direnci gösterecek. Daha birçok ilave özellik var bu cihazda. Kontrollü deşarj yaparak akü kapasite ölçümü yapar, programlanmış bir senaryoya uygun olarak değişik yükler kılığına girebilir.
Umarım uzun süre hizmet eder, senin kadar sık kullanmayacağım da kesin
Bu aleti audio amplifikator gibi gostermek mumkun mu? Audio amplifikatorde guc nasil surekli dalgalaniyorsa bunda da PC uzerinden bir ses dosyasini (!) gosterip mesela ona benzer sekilde dalgali yuk testi yaptirabilir miyiz bir guc kaynagina? Yazilimda bu tur kompleks bir senaryo tanimlanabiliyor mu?Ben yakında paralel güç kaynağı ile ilave testler yapacağın ve video çekeceğim. Videoda daha ayrıntılı görürsün.
Ama genel olarak çok kolay. Büyük terminalleri güç kaynağına bağlayacaksın, ne kadar akım çekileceğini tuş takımı ile gireceksin, sonra da ON/OFF butonu ile yükü devreye alacaksın. Cihaz da sana gördüğü voltajı, çektiği akımı, gücü, ve eşdeğer direnci gösterecek. Daha birçok ilave özellik var bu cihazda. Kontrollü deşarj yaparak akü kapasite ölçümü yapar, programlanmış bir senaryoya uygun olarak değişik yükler kılığına girebilir.
Bu aleti audio amplifikator gibi gostermek mumkun mu?
Amplifikator bagli oldugu guc kaynagi icin yuk degil midir ayni zamanda.Amplifikatör bir kaynaktır. DL3000 serisi ise yüktür. Zamana göre hangi yük değerini alacağını bir liste olarak tanımlayabilirsin, ve bu çok kullanışlı bir özellik.
Amplifikator bagli oldugu guc kaynagi icin yuk degil midir ayni zamanda.
Bu kadar civata arasından bir tane uygun somun çıkmadı, gidip alayım nalburdan.Civata somun ile daha iyi olur. Termal macun da kullan, ama az kullan. Amaç transistör ile soğutucunun temas yerlerinin arasında kalan boşlukları doldurmak.
Ben soyle paket olarak aliyorum.Bu kadar civata arasından bir tane uygun somun çıkmadı, gidip alayım nalburdan.
30464 eklentisine bak
Soğutucuya transistörü böyle takacağım.
30465 eklentisine bak
M3 vidalar 3 mm. TO-220 kilifin vida deligide 3.0 - 3.2 mm arasinda. Yalitim gerekmiyorsa kullanilabiliyor. Ama transistorun sogutucudan yalitilmasi gerekiyorsa yalitim boncugu ile birlikte olmaz. M2.5 vida lazim yalitimli olacaksa.
Sogutucuya baska bir sey tutturmuyorsun. Bu durumda gerek yok. Ama metal kutu kullaniyorsan ve 0V'u saseye verirsen sogutucuyu kutudan yalitmak gerekir transistoru yalitmayinca. Onu bilmiyorum. Olcmek lazim.Soğutucudan izoleye gerek var mı ?
Soğutucuda voltaj olmadıktan sonra sorun olmaz bence, şase ya orası.Sogutucuya baska bir sey tutturmuyorsun. Bu durumda gerek yok. Ama metal kutu kullaniyorsan ve 0V'u saseye verirsen sogutucuyu kutudan yalitmak gerekir transistoru yalitmayinca. Onu bilmiyorum. Olcmek lazim.
Bir de o buyuk transistor neydi? TO-220 kiliftan daha buyuk gorunuyor. Deligin ic capini olcmek lazim. Belki boncukla birlikte m3 vida giriyordur. Transsitoru yalitmayinca sogutucuda voltaj olacak iste. O yuzden metal kasada arada Voltaj farki olabilir. Olcmeden kesinlikle bir araya getirmemek lazim.Soğutucuda voltaj olmadıktan sonra sorun olmaz bence, şase ya orası.
O soğutucu da zaten o transistöre monte olacak sadece.
D1047 altında da 2208 yazıyor.Bir de o buyuk transistor neydi?