Havyayı söktügünüz zaman ölçersiniz.
Benim açımdan acelesi yok.
Şemayi arşive alacagim.
Uygulama yapacaklar icin önemli...
Heater de herhalde ntc kullanılıyor. Kaç ohm olduğunu da yazarsanız, devre eksiksiz yapılacak proje haline gelir.Tamam ilk fırsatta ölçerim. Bir de çalışırken devrenin kritik noktalarındaki sinyallere bakarız osiloskop ile.
Heater de herhalde ntc kullanılıyor. Kaç ohm olduğunu da yazarsanız, devre eksiksiz yapılacak proje haline gelir.
Kolay gelsin.
Hazır ısı sensörlü rezistanslar var. Bunlarda kullanılabilir.Rezistansta hiçbir ısı sensörü yok, o yüzden bunda regülasyon yok. Resiztansın soğuk direncini ölçmüştüm 442 Ω idi. Buna alternatif bir rezistans nasıl yapılabilir onu ben de merak ediyorum. Bunun gibi havyalarda rezistans yapısı sanki şöyle: Rezistans teli ile sarılmış bir çekirdek var, onun üzerine de bir şekilde seramik bir boru geçirilmiş. Veya belki de rezistans çekirdeği bir kalıba daldırılıyor, etrafına harç şeklinde bir seramik karışım dökülüyor, o sertleşince de böyle seramik kaplı bir rezistans çıkıyor. Onun ayrıntısını bilmiyorum.
Eğer kendimiz bu şekilde bir rezistans yapabilsek, o zaman bu çok güzel bir regülasyonlu havya haline getirilebilir. Rezistansı kendimiz yaparken içine ısı sensörünü de koyarız. Ayrıca bir MCU da koyarak PID kontrolü yaparız. Mevcut rezistans ile uğraşmaya değmez, çünkü doğrudan şebekeye bağlansa bile verdiği güç çok yetersiz.
Öyle bir niyetin varsa şuna bakabilirsin.Hazır ısı sensörlü rezistanslar var. Bunlarda kullanılabilir.
Bildiğim kadarıyla her ürün için belirlenmiş bir süre var ve bu süre dolduktan sonra para direkt satıcıya aktarılıyor. Bu süreden sonra olay tamamen satıcının insiyatifine kalıyor. Bu yüzden takip etmek gerekiyor. Baktın süre dolmak üzere ve ürün hala gelmedi hemen uzatma talep ediyorsun. Başka türlü aliexpress aradan çekiliyor ve satıcı ile başbaşa kalıyorsun. Yani eskiden böyleydi. Uzun zamandır aliexpressten alışveriş yapmıyorum. Durum şimdi nasıldır bilmiyorum.İlk defa aliexpress ile şu başıma geldi: Sipariş ettiğim paket bana ulaşmadığı halde, aliexpress siparişler sayfasında "teslim edildi ve onaylandı" olarak görünüyor. Ben halbuki ne teslim aldım, ne de onayladım. Bu onayı benim vermem gerekmiyor mu yav? aliexpress kendi çalmış kendi oynamış. Yani ürünü incele, beğenmezsen veya zamanında teslim edilmezse paran güvencede olayı artık kalkmış. Sen onaylasan da onaylamasan da adam parayı alıyor, sonra da canı isterse teslim ediyor, istemezse de teslim etmiyor
Pandemi öncesi 60 sonrası o bekleme süresi 75 olmuştu. 75 günü geçmiş olabilir mi hocam?Bildiğim kadarıyla her ürün için belirlenmiş bir süre var ve bu süre dolduktan sonra para direkt satıcıya aktarılıyor. Bu süreden sonra olay tamamen satıcının insiyatifine kalıyor. Bu yüzden takip etmek gerekiyor. Baktın süre dolmak üzere ve ürün hala gelmedi hemen uzatma talep ediyorsun. Başka türlü aliexpress aradan çekiliyor ve satıcı ile başbaşa kalıyorsun. Yani eskiden böyleydi. Uzun zamandır aliexpressten alışveriş yapmıyorum. Durum şimdi nasıldır bilmiyorum.
O zaman şikayet hakkınız olmalı. Çünkü 75 gün dolmamış. Belki sistemsel bir hata olmuştur.Süre geçmedi kesin. 3 hafta falan oldu.
Satıcıya mesaj gönderin. " siparişim gelmedi. Teslim alınmış görünüyor .Süre geçmedi kesin. 3 hafta falan oldu.