@Mikro Step,
Bu kadar yüksek devrin belirgin bir avantajı oluyormu? İkinci sorum ise motor sonuçta dron motoru sürekli hava akışı var. Soğutma sorun olmayacak mı?
Iri kiyim bir adam yuzune tokat atsa yere yikilirsin.
Ayni etkiyi kucucuk bir cocugun yapabilmesi icin tokati savurma hizi cok yuksek olmali.
Kullanilan kazima ucunda kazima yapan kesit cok cok kucuk. PCB uzerindeki bakiri yirtmadan tertemiz siyirabilmek icin devir sayisinin yuksek olmasi gerektigi asikar.
(!!!)
Pek cok kaynaktan devir sayisinin yuksek olmasi gerektigini okudum. Ozellikle karpit uc olarak bilinen matkap uclarinda matkap capi dustukce devir sayisinin degerinin ne olmasi gerektigi yaziyor.
Bulabilirsem kaynak gostereyim.
Henuz drone motoru ile gercek bir kazima yapmis degilim. Elimle tutarak bir iki deneme yaptim. Drone yaklasik 1kg agirliginda ve bunu havalandirmak icin pervanelere dolayisi ile motorlara cok fazla yuk geliyor. Haliyle isinmalari normal. Fakat PCB kazima isinde boylesine buyuk yuk yok.
En fazla yuk pcb cerceve kesiminde olacak. Onda da devir sayisi zaten dusurulecek cunku 2.5, 3 mm gibi kalin uc kullanilacak.
Metal isleyen 20 Bin rpm motorlarin su ile sogutulmalari normal. Cunku takim dalma derinligi ve takim capi fazla. PCB kazimada 20..30 mikrometre dalinacak sadece.
Ote yandan denemede kullandigim motorun kendisi donerken pervane gibi davraniyor ve tehlikeli sayilacak bir sicaklikla karsilasmadim.
Ayrica motorun genis metal yuzeyli makine aksamina temas halinde olmasi sogumayi kolaylastiracaktir diye tahmin ediyorum.
(!!!)
Fakat Wegstr markasi ile piyasaya cikan makine 11 Bin RPM ile cok guzel is cikartiyor gorunuyor. Belki burada atladigim nokta feedrate degeri.
Wegstr kagni gibi yavas bir makine. Feedrate degeri dusuk oldugu icin belki de 11 Bin RPM yetiyor.
Fakat incecik uclarin yuksek devirle kullanilmamasi durumunda kirilma riskleri oldugunu okudugumu hatirliyorum.