Benim mesajima bir yanit geldi , oradan ayni sonuca vardim.gene aynı forumdan 5 dakika önce atılan bir post. bu arada forum bana şaibeli geldi. sanki lpkf türkiye temsilcisi tamara tarafından açılmış gibi görünüyor ?
Bunu diyince aklıma şu geldi: kanun boş PCB için geçerli. Yani biz jlcpcb'ye dizgi yaptırsak modül der sokarız. Böylece bu düzenleme yapması gerekenin tersini yapmış olurAma 10 TANE komple dizilmiş PCB getirenden vergi alınmasın dememek lazım
Benim mesajima bir yanit geldi , oradan ayni sonuca vardim.
Boyle oldugunu dusunmek istemem acikcasi , yani olmadigi halde fake olarak burada sorun var gelin size cozum satalim diyorlarsa diyecek birsey bulamiyorum.
Bu durumda bizim hizmetlerimize ihtiyac olacaktir. Biz bir topluluk olusturalim seklinde oldugunu dusunmek isterim.
Lazer İle Baskı Devre Kartı PCB İmalatı - PCB Baskı Devre
Standart galvo lazer ve lazer marakalama ile FR4 materyal üzerine çift katman ve tek yüzlü pcb baskı devre kartı üretimi mümkün müdür?prototippcb.com.tr
Haklısınız bu gerçeği de gözardı edemem açıkçasıİyi niyetle öyle düşünüyorsun tabi, ama böyle şeyleri net kanuni hükümlere bağlamak çok zor oluyor. Eğer kanunda bir iğne deliği kadar boşluk bıraksan, bizim millet oradan deve geçiriyor
Benim eevblog'daki Alman üyelerin yazdıklarından takip ettiğim kadarıyla Almanya'daki sistem de böyle. İthalatta belli bir vergiyi ödüyorsun kargo şubesinde, malı alıyorsun. Hem masraf belli hem de süre belli (hiç süre yok). ABD de ise zaten hiçbir gümrük vergisi yok. Navlunu ödedikten sonra dünyanın her yerinden mal getirebiliyorsun. Belki ABD bir üllkeye ambargo koyduysa veya politik durumlar varsa ancak gümrük vergisi oluyor. Mesela daha önce Rusya'dan gelen aluminyuma gümrük vergisi koymuşlardı. Çin'den gelen bazı mallara da aynı şekilde vergi koymuşlardı.
Ama benim bildiğim kadarıyla dünyada bizdeki gibi rus ruleti, 10 dolarlık mala 3 dolar da gümrük vergisi çıkabilir, 600 dolar da çıkabilir uygulaması başka hiçbir ülkede yok.
zaten boş pcb ye nasıl bir emc testi yapılabilir ki mikrodalgaya atıp patlıyor mu diye mi bakacaklarBunu diyince aklıma şu geldi: kanun boş PCB için geçerli. Yani biz jlcpcb'ye dizgi yaptırsak modül der sokarız. Böylece bu düzenleme yapması gerekenin tersini yapmış olur
abi benim görüşüm 10 tane de olsa ticari de olsa (ki olmayabilir de) okadar düşük bir adette vergi bile alınmamalı eger o 10 adet kart tıcariyse ve bunu yapan 10 tanecik karttan para kazanacaksa bu yüksek katma değerli bir uretimdir ve teşvik edilmesi gerek ki o adetlerin buyuk cogunlugu ogrenci - hobici - argeci işidirHobi amaçlı PCB yaptırandan hiç vergi alınmasın diyelim. Prototip olarak PCB ürettiren ARGE firmasından da vergi alınmasın, veya çok az vergi alınsın diyelim. Standart bir vergilendirme olsun, mesela malın değerinin üzerinden %30 vergi al, yerine göre %30 yerine göre adama 15 bin TL birden sokma diyelim. Bunların hepsi makul eleştiriler.
Ama 10 TANE komple dizilmiş PCB getirenden vergi alınmasın dememek lazım. Neresinden bakarsan bak, bunun ticari olduğu belli. Ticaret yapandan da dünyanın her yerinde vergi alınır.