Dokunmatik butonu tarafında bir ölçme yapmana gerek yok. Ölçsen de birşey göremezsin, hatta çalışmasını engellersin. Sen röleleri süren transistörlere bağlı olan işlemci çıkışlarına bakacaksın. Tuşlarla bir ocağı açtığında ve kapattığında bir işlemci çıkışının lojik seviyesi değişmesi lazım.
Abi dokunmatik tarafında hiç ölçüm yapmadım zaten. Ölçtüm dediğim işlemci besleme ve rölelerin olduğu kartta.
Yalnız bu PCB'lerin üzerinde herhangi bir triac falan görmüyorum. 0 - 9 ısı kontrolünü nasıl yapıyor bu ocak? Acaba röleler peryodik olacak açıp kapanıyor mu?
Dokunmatik katı daha karmaşık bir yapı. Orada daha büyük bir işlemci var. Benim anladığım kadarıyla dokunmatik katında mantıksal işlemi yapıp tek kablo üzerinden rölelerin olduğu kattaki işlemciye aktarıyor. Bu işlemci de röleleri çekip bırakıyor.
Mantık ise 4 tane ocak için şöyle;
1-9 arasındaki kademeye göre ayarlanıyor. Diyelim ki her kademe 10 dereceyi ve 10 saniyeyi temsil etsin.
1'e aldığında röleyi 10sn çekip sonra bırakıyor. Bu 10sn içinde 10 dereceye ulaşmış oluyor.
2'ye alınca 20sn çekip bırakıyor ve buda 20sn içinde 20 derece demek.
Bu böyle 9'a kadar her ocak için ayrı ayrı ayarlanıyor.
Şimdi daha iyi anlatmak için video çekeyim dedim ama bu sefer de farklı davrandı ocak.
Sol taraftaki nötr rölesi komut vermesem dahi çekili kalmaya başladı. Komut verince de faz rölesi çekti. Bu sayede devre tamamlanmış oldu. Ocağa bağlı olsa ısıtacaktı. Belki de normale döndü bir taraf. Şuan tam emin olamıyorum. Çünkü hiç çekmeyen röle birden çekmeye başladı.
Kafa gitti yine. Beyin ölümüm gerçekleşti şuan