2 Fazlı monofaze motor

erdemtr55

Üye
Kolay gelsin arkadaşlar,
Bugün trifaze diye 2 fazlı motor aldım.Motoru çıkmaydı.Neyse motoru 2 sargısı birleştirip ,3. bir kablo çıkıyor.3 kablo ile 1. kablo arasına kondansatör.1 ile 3 kablolara monofaze verdim ,Çalıştı.
Ama ben 3 fazlı diye 2 fazlı motor aldım ve bu nasıl bir motor ?ne kadar kondansatör gerektirir bilmiyorum.Motor şuan çok yavaş 750rpm gibi.Bu motorun hızını ve kondansatör değeri nasıl bulabilirm?

Satan adamda 3 fazlı sanıyor.Sordum birşey bilmiyor.

Kolay gelsin arkadaşlar,
Bugün trifaze diye 2 fazlı motor aldım.Motoru çıkmaydı.Neyse motoru 2 sargısı birleştirip ,3. bir kablo çıkıyor.3 kablo ile 1. kablo arasına kondansatör.1 ile 3 kablolara monofaze verdim ,Çalıştı.
Ama ben 3 fazlı diye 2 fazlı motor aldım ve bu nasıl bir motor ?ne kadar kondansatör gerektirir bilmiyorum.Motor şuan çok yavaş 750rpm gibi.Bu motorun hızını ve kondansatör değeri nasıl bulabilirm?

Satan adamda 3 fazlı sanıyor.Sordum birşey bilmiyor.

Motor etiketini paylaşabilir misiniz?

YYH-40A3L
1749653234693.jpeg

1749653185521.jpeg

Ölçü aletiyle sargı bağlantılarını kağıda çizip, omajlarını yazarak paylaşırsanız mevzu hemen çözülür.
mevcut soket ve kablo renklerini de yazın. Üzerindeki kondansatörü de çizin.

1 fazlı kapasitör kalkışlı motor. Bu motor trifaze değil yada iki fazlı değil. Kapaaitör olmadan çalışmaz.

Üzerindeki kapasitör orjinal ise zaten çalıştırmışsınız o şekilde devam edin. Kesinlikle yüksek voltaj vermeyin.

Motor düşük devirli bir motor.

Bobin uçlarının direncini ölçün belli olur.

YYH-40A3L ev tipi ekmek yapma makinasinin motoruymus. Dolayisi ile tek fazli motordur.

Zaten bu gucte 3 fazli motor neden yapsinlar.

Zamaninda minik 3 fazli motor cok aramis ve ancak ucaktan sokme 400Hz 3 faz motoru hurdalikta bulabilmistim.

56 Tip, 60 Watt 4 kutuplu (~1500dd) 3 fazlı asenkron motor piyasada mevcut. (Örn; Miksan Motor)

Yüksek frekans (yüksek devir) motorları genellikle aynı güç seviyesi için daha küçük gövdede üretiliyor, malum daha düşük torklarda çalışacağından. Bu nedenle yüksek frekans motoru üreticilerinin de sayfalarını inceleyebilirsiniz (Örn; Hertz, Arel vb)

Mıknatıslı motorlara giderseniz boyutlar çok daha küçük ve fansız (gövdeden soğumalı) oluyor, muhtemelen 56tip 60Watt asenkron motor boyutlarında 400Watt veya 750Watt 3000dd servo motor bulunabilir. Tabi bunların doğrudan şebekeden çalıştırılması mümkün değil.

Sorulan motor için ise, gördüğüm kadarıyla motora bağlı tek bir kondansatör var. Bu durumda bu motor, kalkış kondansatörlü değil, daimi kondansatörlü bir motor olmalı. Çünkü kalkış kondansatörlü motorlarda hem kalkış için hem de sürekli çalışma için iki ayrı kondansatör bulunur. Aynı zamanda kalkış kondansatörünü devreden çıkartacak bir merkezkaç anahtarı da mevcuttur (bunu dışardan görmek mümkün değil ama belki sesini duymak mümkün olabilir). Dolayısıyla ben oyumu daimi kondansatörlü monofaze asenkron motordan yana kullanıyorum. :ok1:

bu şekilde değil ,yardımcı sargı yok.
Aynı empedansta 2 sargı var

Farketmez. İki sargı da aynı omajda ise birini seçip devam edeceksiniz. Genelde iki yönlü çalışacak tip motorlarda iki sargı birbirine eşit empedansta oluyor benim denk geldiğim.

Bu motor hamur işinde kullanılıyormuş belki ileri geri dönmesi gerekiyordur. Emin değilim. Ama sargıalrın eşit empedensta olması sorun değil.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,847
Üyeler
3,155
Son üye
Serdar50

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back