tek fazlı elektrik çarpması izolatörü

Yasagi gerekriren bir konu olmamasina ragmen yasagi elestiriyorum.

Sadelik iyidir tabiki. Elektronik olanda ilave olarak bir suru faydali ozellik getirebiliyorsun.
Bir sürü elektronik cihazın bozulması hayatı tehlike arz etmez. En fazla kullanmazsın olur biter ama kaçak akım rölesine ait bir elektronik devrenin çalışmaması can kaybı ile sonuçlanabilir. Bu noktada yapılan uygulama son derece haklı ve gerekli.

kullandığımız KAKR'ler elektromekanik tip o yüzden blok üzerinde toprak bağlantısına gerek yok. bahsi geçen tümleşik (çok fonksiyonlu) bi devre elemanı. toprak referansını da boşuna kullanmıyordur. nötr kopmasında falan işlevselliğini devam ettirmek içindir muhtemelen.

Bir cengâver çıksa bu konu ürünü alsa test etse ne güzel olurdu .
Diğer : Sistemde güvenli olarak kullanılacak ürün olarak görmüyorum .

Kurali otoriteler koyduysa yapacak bir sey yok.

Tasarim var tasarimcik var. Burda karsi karsiya gelinen sorun cozumsuz degil.

Sonuc olarak elektromekanik KAKR lerde bozuluyor ve insan hayati tehlikeye giriyor.

ana akım şalt üreticileri aşırı yük+artık akım+ark hatası algılamayı monoblok hale getirmeye çalışırken çinliler daha farklı bi yol izliyor. bahsi geçen devre elemanı üzerinde AC tip artık akım düzeneği kullanılmış. avrupa bunu bile bi güvenlik zafiyeti olarak görüyor.

Akilligi bidiga sordum. Bizim ulkede yasaklanmis diger ulkelerde durum ne diye.

Risk analizi yapilir diyor. Sorumluluk sistemi kuran muhendiste.

Son düzenleme:
Bozulmayan ürün yoktur . % ?

Konu ürün + rcd ( yönetmelik ) beraber kullanımda testlerin olumlu çıkması durumda kullanıcının tercihi olabilir düşüncesindeyim .

kullandığımız KAKR'ler elektromekanik tip o yüzden blok üzerinde toprak bağlantısına gerek yok. bahsi geçen tümleşik (çok fonksiyonlu) bi devre elemanı. toprak referansını da boşuna kullanmıyordur. nötr kopmasında falan işlevselliğini devam ettirmek içindir muhtemelen.
Peki hocam selektif tip kaçak akım rölelerindeki selektivite nasıl temin ediliyor. Sadece bobin ve nüve özellikleri değiştirilerek mi?

@ayhanarican mantığı da işletilebilir. direktifleri ana akım şalt üreticileri hazırlar. direktiflere göre şalt üretir ve satarlar. konsey dışında bi şey üretemezsiniz, üretsenizde satamazsınız. illa elektronik KAKR yapılıp satılacaksa yapacak ve satacaklar bellidir.

Bildiğim kadarı ile AG de toprağa şu kadar akıma izin gibi bir değer yok.Voltaj sınırı var..ama 30 mA kak zorunlu olduğuna göre sınırı 20 mA lerde başlatabiliriz.Yani bu değerden aşağısında zaten çalışmaz röle. ana güç panolarında 30 mA den daha yüksek değerleri izleme sistemleri kuruluyor.Elektronik röleler gelişmiş özelliklere sahip ,mesela bazıları kendi kendini kapatabiliyor,arızayı izleyerek.Pilli röle var mı bilmiyorum.Birde işin maliyet kısmı önemli..Canımızı kurtaracak sade ,basit yapı varken neden karmaşık bir yapıyı almak isteyelim..
Toprağa akim izin kavramı şu anlamda soylenebilir.
Kullanım yerindeki cihaz türü, amaca yönelik farklı m.a seviyesinde açma yapacak K.A.R tipleri mevcut. 10 ma, 30 ma. 300 ma gibi.
Kullanılan her cihaz fırın, çamaşır makinası, buzdolabı vs.. bir miktar artık akım üretir.
30 ma değeri standart şartlardaki ortamlarda bulunabilecek olan cihazların üreteceği artık akımlarin toplamınin kabul edilebilir max. seviye sınırıdır. Neden Max. 30 ma dersek, insan vücudundan geçebilecek akım değerinin 30 ma üzerinde olması halinde ölümcül sonuçlara yol açabileceğinden ötürü hayat kurtarıcı Max. akım sınırı olarak standartlaştirilmistir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,541
Üyeler
3,395
Son üye
Hüseyin Binici

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back