Elektrikli araç ve solar şarj

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmet
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Sağ yolcu koltuğunun ayak uzatılan yerinde Bi kapak var onu açınca karşımıza çıkan soketten aldık can hattını, ve okuduğumuz veri hep saçmalıyor bissürü şey denedik acaba neyin verisi diye gaz ver geri vitese al sinyal ver otopilota al vs. hiçbirini yakalayamadık sniffing yapmak çok zor tesla için
orası muhtemelen servis diagnostic portu, o sokete birçok bilgi düzenli gelmiyor olabilir. bazı veriler sorgu cevap şeklinde çalışıyor. doğru sorguları bilmeyince gerekli verileri de asla göremiyorsunuz.

dediğim gibi bu kadar ortalıkta olan bir soket yerine direkt multimediadan çıkan veya direksiyon kumandalarından çıkan canbus hattına bir bakmak lazım. bir de internetde veri olmamasına şaşırdım. teslalar elektronik olarak en çok kurcalanan - üzerinde uğraşılan araçlar.

bir örnek vereyim bizim çalıştığımız hitachi excavatörlerde açıkta duran diagnostik soketinden bir sürü veri geliyor ama işimize yarayan veriler yok. aletin motor ecusundan çıkan ve eculeri birleştiren bir boxa giden pcan isimli bir bustan ihtiyacımız olan tüm verileri alıyoruz. bu excavatörde toplamda 7 adet canbus çalışıyor. farklı eculere gidiyor. bir de eculer arası buslar mevcut bunlar da çeşitli buslardan aldıkları verileri filtreleyerek alakalı olanları o eculere iletiyor.

orası muhtemelen servis diagnostic portu, o sokete birçok bilgi düzenli gelmiyor olabilir. bazı veriler sorgu cevap şeklinde çalışıyor. doğru sorguları bilmeyince gerekli verileri de asla göremiyorsunuz.

dediğim gibi bu kadar ortalıkta olan bir soket yerine direkt multimediadan çıkan veya direksiyon kumandalarından çıkan canbus hattına bir bakmak lazım. bir de internetde veri olmamasına şaşırdım. teslalar elektronik olarak en çok kurcalanan - üzerinde uğraşılan araçlar.
Ben bu işin biraz cahili sayılırım VAG grubu araçları kurcaladım BMW'leri biraz kurcaladım ve birkaç reno aracı, bunlar dışında uygulama yapmadım bunlarada çok basit şeyler yaptık genelde github'daki hazır bulduğumuz data tabloları işimizi gördü sniffing gibi şeylere ihtiyac duymadık hiç

Can hattı bildiğim kadarıyla araçta 2ye ayrılır multimedya can ve mekanik aksamın can'i,
yani renodan hatırladığım kadarıyla böyle.
BCM,ECM,ABS,ACC,ESP,TCM bunlar birbiri ile iletişim halinde olur,
Direksiyon tuş takımı, ekran, iç aydınlatma gibi elemanlarda kendi arasında iletişim kuruyordu renoda.

Tesla için kaynak var ama çok eski modelS için falan o yıldan bu yıla çok şey değişmiş :((

Aracim icin evimin onunde park yerim var ve evden uzatma kablo ile araca kadar 220v goturebilirim.

Bu sarj konusuna hic kafa yormadim.

Eve 3 faz geliyor. Gerci 3 faz priz yok.

Bu sartlarda aksamdan sabaha sarj icin bana engel bir durum var mi?

Catida 50 metre kare alanim var.

Hic aku vs kullanmadan gunes pillerinden elde edecegim duzensiz elektrikle aracimi sarj edebilirmiyim?

Son düzenleme:
Ben bu işin biraz cahili sayılırım VAG grubu araçları kurcaladım BMW'leri biraz kurcaladım ve birkaç reno aracı, bunlar dışında uygulama yapmadım bunlarada çok basit şeyler yaptık genelde github'daki hazır bulduğumuz data tabloları işimizi gördü sniffing gibi şeylere ihtiyac duymadık hiç

Can hattı bildiğim kadarıyla araçta 2ye ayrılır multimedya can ve mekanik aksamın can'i,
yani renodan hatırladığım kadarıyla böyle.
BCM,ECM,ABS,ACC,ESP,TCM bunlar birbiri ile iletişim halinde olur,
Direksiyon tuş takımı, ekran, iç aydınlatma gibi elemanlarda kendi arasında iletişim kuruyordu renoda.

Tesla için kaynak var ama çok eski modelS için falan o yıldan bu yıla çok şey değişmiş :((
2020-2024 arası model Y servis kitabı:

Summary of Service Mode Plus Features:

• All features of Service Mode
  • CAN Viewer button to monitor a list of live CAN Signals

service mode user guide :

elektrik şemaları:

Son düzenleme:
1756307659083.png

Juniper'da burada CANBUS.

Enhance Commander diye bir ürün var aracın CANBUS hattından bir sürü işlem yapıyor. Onun kurulum videolarına bir bakarsan araca göre doğru bus hattını bulabilirsin.

Aracim icin evimin onunde park yerim var ve evden uzatma kablo ile araca kadar 220v goturebilirim.

Bu sarj konusuna hic kafa yormadim.

Eve 3 faz geliyor. Gerci 3 faz priz yok.

Bu sartlarda aksamdan sabaha sarj icin bana engel bir durum var mi?

Catida 50 metre kare alanim var.

Hic aku vs kullanmadan gunes pillerinden elde edecegim duzensiz elektrikle aracimi sarj edebilirmiyim?
Çatının şekli şemali önemki ama kaba hesap yapıyorum. 35m2sine kurulum yapılsa 7kW civarı bir panel koyulabilir, bu durumda bence sadece araç şarjı olarak kullanmak mantıksız, şebeke ile çift yönlü enerji aktarımı yapılabiliyor. Ama güncrl durumda evrak işleri vs nasıl bilmiyorum.

2020-2024 arası model Y servis kitabı:

Summary of Service Mode Plus Features:

• All features of Service Mode
  • CAN Viewer button to monitor a list of live CAN Signals

service mode user guide :

elektrik şemaları:
içerik çok güzel ama hala aradağımız bilgiler yok bize ;
kapılarımın kilidi açıldı bilgisi,
park lambalarım yandı bilgisi,
kısa farlarım yandı bilgisi,
uzun farlarım yandı bilgisi.
Gerekiyor
Can view'er başlık olarak yazıyor ünite ID gibi bilgileri barındırımıyor servis modu güzelmiş ama hafta sonu kurcalarız orayı.
Elektrik tesisatını daha önce çizilmiş halini görmüştük ama bu kadar detaylı değildi.

43519 eklentisine bak
Juniper'da burada CANBUS.

Enhance Commander diye bir ürün var aracın CANBUS hattından bir sürü işlem yapıyor. Onun kurulum videolarına bir bakarsan araca göre doğru bus hattını bulabilirsin.

Elimizdeki araç malesef juniper değil düz modelY, bizim bulduğumuz can kabloları yolcu koltuğunun ayak uzanan yerinin solunda kapağın altında bulunan soketten, veri yapısı alıştığımız ve araştırğımızdan farklı bunu çözemiyoruz hafta sonu buradan öğrendiklerimi uygulayacağım elle tutulur birşeyler yapabilecek miyiz.

Elimizdeki araç malesef juniper değil düz modelY, bizim bulduğumuz can kabloları yolcu koltuğunun ayak uzanan yerinin solunda kapağın altında bulunan soketten, veri yapısı alıştığımız ve araştırğımızdan farklı bunu çözemiyoruz hafta sonu buradan öğrendiklerimi uygulayacağım elle tutulur birşeyler yapabilecek miyiz.

Bahsettiğim sitede sendeki yılın aracı için ürünün kurulum videosunu bulup doğru yerden mi alıyorsun kontrol edebilirsin.

Bu adamlar Tesla uyumlu ek donanım yapmak konusunda uzmanlaşmış.
Bende Commander, Knob ve Button ürünleri var.
Mesela ön kapı kolunu yarım bekletince ön kaput açılsın gibi otomasyonları bile ayarlayabiliyorsun Commander sayesinde. Klimanın derecesi, regen seviyesi vb çoğu veriye erişiyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,191
Üyeler
3,261
Son üye
msrc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back