PCB tasarımında SMD mi yoksa through-hole mu tercih ediyorsunuz?

aydogan

Yeni Üye
Merhaba,

Bir süredir küçük bir elektronik proje üzerinde çalışıyorum. Raspberry Pi ile haberleşen basit bir kontrol kartı tasarlıyorum ama tasarım sırasında kafama takılan bir konu oldu.

Kartı hazırlarken SMD mi yoksa through-hole bileşen mi kullanmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

SMD tarafının avantajı belli aslında. Kart daha küçük oluyor ve seri üretimde montaj çok daha hızlı yapılabiliyor. Ama iş prototip tarafına gelince through-hole bileşenlerle çalışmak bana daha kolay geliyor.

Ben şu an şöyle bir şey düşünmeye başladım:

• kontrol kısmı SMD
  • konnektörler ve güç kısmı through-hole
Yani hibrit bir tasarım gibi.

Bu arada PCB üretim ve dizgi süreçlerini araştırırken şu sayfaya denk geldim, üretim aşamalarını fena anlatmamışlar:

https://dizgiline.com/

Siz genelde projelerinizde nasıl yapıyorsunuz?

Tamamen SMD mi gidiyorsunuz yoksa prototiplerde hala through-hole kullanıyor musunuz?

Tecrübelerinizi merak ettim.

Örneğin kondansatör değerleri büyükse mesela 1000uf gibi o tip malzemeleri dip kullanıyorum. Klemens gibi bağlantı ekipmanları dışında diğer her şey smd malzeme.

Reklam kokuyor bu mesaj. Eğer amacın firmanı tanıtmak ise, doğrudan "biz şu firmayız, faaliyet alanlarımız bunlar" diyebilirdin. Firmaların ürünlerini ve hizmetlerini, makul kurallar çerçevesinde tanıtmalarını engellemiyoruz. Ama böyle "araştırıyordum, bir baktım bir dizgi firması. Çok da güzel anlatmış" gibi şeyler hiç hoş değil.

Reklam kokuyor bu mesaj. Eğer amacın firmanı tanıtmak ise, doğrudan "biz şu firmayız, faaliyet alanlarımız bunlar" diyebilirdin. Firmaların ürünlerini ve hizmetlerini, makul kurallar çerçevesinde tanıtmalarını engellemiyoruz. Ama böyle "araştırıyordum, bir baktım bir dizgi firması. Çok da güzel anlatmış" gibi şeyler hiç hoş değil.
Daha ilk mesaj böyleymiş kullanıcının. Tahminen foruma 1-2 kere daha girip bir daha girmeyecek :katil1: :katil1:

Bence bir daha uğramaz. Burada belirli sayıda kişiye tanıtımını yaptı, amacına ulaştı.

Firma esasında çok modern bir firmaya benziyor. Türkiye'de hem malzeme tedariği hem de dizgiyi yapan bir firmanın kurulmuş olması hepimizi sevindirir.

Çirkin olan, karşındakini saf yerine koyup, sanki internette araştırma yaparken "aaa, dizgi firması! Çok da güzel anlatmış. Paylaşayım bari" gibi birşey olduğu izlenimini yaratmak.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,965
Üyeler
3,617
Son üye
aydogan

Son kaynaklar

Back