CN3703 ile Batarya Şarjı ve Güç Yolu

TunahanC

SbX
Ekran görüntüsü 2026-05-05 144317.png

Şu şekilde bir devre kurdum daha test etme fırsatım olmadı malzemelerim gelmedi. Teorik olarak devremi düzgün kurduğumu düşünüyorum ama yine de bir yorum almak istedim. Devrede eksik gördüğünüz bir şey var mı? PMOSlar uygun seçilecek pcbye göre ama IRF9Z24N kullanacağım test için şimdilik Schottkyler de 8A'lık seçilecek Zaten pil de yanlış hesaplamadıysam şu an 1A'dan aşağı olarak şarj ediyor. Benim de istediğim zaten en fazla 1A olarak şarj etmesi. Varsa eksik gördüğünüz bir yer seve seve dinlerim.

Not: P Kanal MOSFETlere kondansatör eklemeyi düşünüyorum ama test ettikten sonra.

CN3703de About Battery Current In Sleep Mode başlığı altında besleme kondansatörüne(c94) paralel 20k gerekebilir demişler.

Pilin bağlandığı yere (BATT+) ters bağlamaya karşı koruma koymakta fayda var. Diyot ve sigorta olabilir. Eğer bunu yapmadan pili ters bağlarsan devrede geniş çaplı hasar oluşur.

liyum pillerin şarj voltajı epey kritik 10mV seviyesinde ölçülerek şarj ediliyor. arada shottky bile olsa diyot eklemek 150-200mV gerilim farkı yaratıp pilin şarj kapasitesini etkilemeyecek mi ? entegre 4.20 volt ölçtüğünde pilin üstünde aslında 4.00 volt olacak.

liyum pillerin şarj voltajı epey kritik 10mV seviyesinde ölçülerek şarj ediliyor. arada shottky bile olsa diyot eklemek 150-200mV gerilim farkı yaratıp pilin şarj kapasitesini etkilemeyecek mi ? entegre 4.20 volt ölçtüğünde pilin üstünde aslında 4.00 volt olacak.
Usta Aslında C99'a kadar olan yer tamamen datasheetten aldım. 12VIF yazısı yanlış kalmış orası 15V olacak.

Pilin bağlandığı yere (BATT+) ters bağlamaya karşı koruma koymakta fayda var. Diyot ve sigorta olabilir. Eğer bunu yapmadan pili ters bağlarsan devrede geniş çaplı hasar oluşur.
Ters takılamayacak şekilde soket planlıyoruz oraya hocam ondan eklemedim.

Eldeki imkanlarla 14.6V'da 0.64A ile şarj edecek bir devreye ulaştım. 15V yapınca 0.3A ile 0.6A arasında gidip gelmeye başlıyor. Elde bobin uygun değerli bobin olmadığı için 3 tane 100uH'yi paralel bağlamıştım. Sanırım onlar yüzünden oluyor. Ama yine de bir fikri olan varsa söylerseniz sevinirim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,144
Üyeler
3,710
Son üye
serefyurttas

Son kaynaklar

Back