mechanic
poor user
Neon lamba kullan. O yuksek voltaja dayanıklı.Isin basinda da o kadar eminim ki, hep yaptigim sey diye
Ters düz bağladım sorunuda yok.
Neon lamba kullan. O yuksek voltaja dayanıklı.Isin basinda da o kadar eminim ki, hep yaptigim sey diye
Bunuda anlayadim mantiginiNeon lamba kullan. O yuksek voltaja dayanıklı.
Zener diyot gibi kısa devre ediyor voltaj yükselince. Ayrı bir bobin varsa dene.Bunuda anlayadim mantigini
Eskiden satıyorlardı şimdi kolay bulunmuyor.Neon lambayi bilmiyorsan, kontrol kalemi parcala diyon di mi abi
Onun zevki ordaBen diyot yerine kendimi patlatıyorum. Çok çarpıldım öyle.
Aynen öyle geçen arkadaş dedi şu priz çalışıyor mu diye kontrol kalemini prize soktum ve kolumdan bir elektrik çarptı, sonra fark ettim arkadaşın kolundaki kıllar ve benim kıllarım temas ediyormuşHata yapmadan öğrenilmiyor.
Nasil mumkun olabilir bu? Kontrol kalemi mi bozukmus?kontrol kalemini prize soktum ve kolumdan bir elektrik çarptı,
Yok hocam bayağı bir elektriklenme oldu tabii fazla çarpılma vs. olmadı ama yine ufak bir acı hissi verdi, kontrol kalemi çalışıyor halen daha kullanıyorumNasil mumkun olabilir bu? Kontrol kalemi mi bozukmus?
Sanırım banada öyle oldu çünkü düşük bir gerilim ile çarptı 220V yesek zaten burada olamazdık4V AC yi denemstim bir bocek isirigi gibi yapiyor bende.