Evet Amatör Telsizci Belgesine sahip olmanız gerekiyor.Izin verilen frekanslarda haberleşme yapabilirsiniz.Özel lisans gerekiyor mu o güçte yayın yapabilmek için?
Amatör lisans kullanım amaç ve kapsamını sınırlandırıyor. Endüstriyel amaçlı kullanmıyorsunuz mühtemelen.Evet Amatör Telsizci Belgesine sahip olmanız gerekiyor.Izin verilen frekanslarda haberleşme yapabilirsiniz.
Yönlü anten ile çözülür.Tabiki çatıya koysanız direk antenler biribirini görürse %100 sonuç alınabilir.Diğer şekilde sinyal kırılma ile gider kötü hava şartlarında sorun çıkarabilir.Bu yüzden wifi sinyalini 1watta çıkarmak gerekebilir.Arada onlarca apartman ve rakım farkı var. Bizim apartmanın çatısına koysam muhtemelen doğrudan gürüş olur ama izin verilmez diye düşünüyorum. Yönlü anten buna rağmen iyi sonuç verir mi?
Daha kurulum yapmadım ama NVR ve birkaç tane güvenlik kamerası var.
Timur Bey,Aslında benim atölye için bir internet aktarıcı gerekli. Altyapı yok, ve gelmeyecek gibi de duruyor. 1 km mesafe var ama arada çok sayıda apartman var. Yeterince güç olursa WIFI 802.11n iş görür mü? Yoksa LoRa mı gerekir? güvenlik kamerası görüntüsü aktaracak kadar iyi bant genişliği lazım.
Lora ile olmaz çünkü lora maksimum 50-100 bytelık verileri ism bandında kullanır ve %1 duty cycle limiti var. 1 saat içinde 36 saniye tx yapabilir. fakat acil bir alarm durum bildirimi, uzaktan güneş paneli şarj voltajı takibi vs. yapılacaksa olur.Aslında benim atölye için bir internet aktarıcı gerekli. Altyapı yok, ve gelmeyecek gibi de duruyor. 1 km mesafe var ama arada çok sayıda apartman var. Yeterince güç olursa WIFI 802.11n iş görür mü? Yoksa LoRa mı gerekir? güvenlik kamerası görüntüsü aktaracak kadar iyi bant genişliği lazım.
bu boş kutulardan mevcut mu, bir de daha önemlisi kapakları rf transparant mı ?Bos kutulari aldiğim yerde birde böyle malzeme var 10-15 kadar 3 kuruşu veriyor.Kamera taşımak için yeterli olabilir.Ben alacaktım ama bana hızı yetmedi.
Timur Bey,
Ubiquiti ürünlerine bir göz atmanızı öneririm. Çanak anten şeklinde olan ürünler var. Çatıda pek kimse ses etmez. Uydu anteni zannedebilirler. Ankara'da dernek merkezi(Gaziosmanpaşa) ile Bağlum arasında yaklaşık 20 KM üzeri linki yıllardır çalıştırıyoruz.
https://antrak.org.tr/haberler/role-bakimi-yaptik/ adresinden örneği görebilirsiniz.
Aşağıdaki resim ise yıllar evvelki ilk kurulum
42825 eklentisine bak