Standart step motorların bir tur dönüşü 200 adımdır. Bendeki yazıcıda da bunlardan var. Ama her turu 400 adım olan motorlar da var. Genelde özel sürücüler kullanılarak motorlara kısmi adımlar da attırılır, buna microstep deniyor. Mesela ben 16 microstep ayarladım, dolayısıyla bir tur dönüşte 3600 adım var. Motor miline bağlı olan kasnak çapı aşağı yukarı 12 mm, dolayısıyla bu yapı ile 0.0125 mm gibi bir ilerleme elde etmek mümkün. Tabi mekanik toleranslardan dolayı bu en iyi ihtimalle daha çok 0.03 mm gibi oluyor ama bu 3d yazıcı uygulamaları için yeter de artar.
X ve Y yönünde 11.3 mm rahatlıkla elde edersin. Ama Z yönünde ancak katman kalınlığını 0.1 mm yaparsan 11.3 elde edebilirsin. Standart 0.2 mm katman kalınlığı ile toleransın otomatik olarak 0.2 mm oluyor. 0.2 mm dışında bir katman kalınlığı hiç kullanmadım, artıları eksileri neler bilmiyorum. Ama baskının iki kat daha uzun süreceği kesin, o yüzden çok da kullanmayı düşündüğüm bir ayar değil. Tam tersi, ben baskı hızlansın diye özel 1 mm nozul aldım ve 0.8 mm katman kalınlığı ile basacağım.
Yapılması gereken, Z yönündeki ölçüleri her zaman katman kalınlığının tam katları şeklinde ayarlamak.