3D yazıcı önerisi

TA3UIS

Doğan
Katılım
15 Kasım 2023
Mesajlar
2,017
Hangi 3D yazıcıyı alayım?
Keşke şunu alsaymışım demeyeceğim, sorun çıkarmayan ne olabilir?

Bütçe 25.000 TL
 
Modeli gönder gerisi unut tipi yazıcı bambulab. Açık kaynak değil, muadil ürünler yok gibi, her şeyi orjinal kullanıyorsun. Herhangi bir yere arızalandığında tamamen üreticiye bağlısın.

Bendeki "p1s combo" diye satılan model. ABS baskı için almıştım ama yatakta yapışma sorunları oluyor, cam yatak +saç spreyi daha iyiydi, bir ara uygun cam kestirip deneyeceğim.

Creality k1c'nin pek aşağı kalır yanı yoktur, hem de açık kaynak. Fiyat da uygun. Bambulab avantajı ams denen filament saklama ve seçme eklentisi.

 
Ben sadece cam kullanıyorum ve tablayı 60 ℃ ye ısıtıyorum. PETG ve PLA da güzel yapışıyor.

Ama şunu yapmak lazım mutlaka: Eğer modelin cama temas eden yüzey alanı çok az ise, o zaman modelin etrafına genişçe skirt/brim tanımlamak lazım. Ben böyle modellerde 10 tur skirt/brim tanımlıyorum ve modele de iç tarafının temas etmesini sağlıyorum, sorun çıkmıyor.
 
Ben sadece cam kullanıyorum ve tablayı 60 ℃ ye ısıtıyorum. PETG ve PLA da güzel yapışıyor.

Ama şunu yapmak lazım mutlaka: Eğer modelin cama temas eden yüzey alanı çok az ise, o zaman modelin etrafına genişçe skirt/brim tanımlamak lazım. Ben böyle modellerde 10 tur skirt/brim tanımlıyorum sorun çıkmıyor.
Abs kapalı kabinde de olsa bir miktar çekme yapıyor, yüzey tutulması çok iyi olmadığında bir tarafından özellikle de sivri köşelerden kalkma yapıyor, 3 katmanlık raft kullandığımda sorun büyük ölçüde azalıyor, ama bu sefer de tabandaki yüzey kalitesi düşüyor.

Ben bambu lab'ın yatağında brim ile bile istikrarlı sonuç alamadım. 100C sıcaklıkta üzerini saç spreyi sıkılmış cam ABS'e dehşet yapışıyor. 75C sıcaklığa düştüğünde de kendi kendine camdan atıyor. Güzel tarafı tekrar tekrar sprey sıkmaya gerek yok, 5-10 baskı alıyorum rahatlıkla. Hafif bir zımpara da modelin tabanındaki izleri yok ediyor.

Bu bahsettiğim sorunlar sadece abs için. Pla baskıda ve petg baskıda neredeyse hiç sorun olmuyor.
 
ABS için ben tablayı 110 ℃ ye getiriyorum. Gene yapıştırıcısız cama yeterince iyi yapışıyor. Tabi gerektiğinde skirt/brim tanımlıyorum gene.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,656
Mesajlar
113,392
Üyeler
2,731
Son üye
mercan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on TA3UIS's profile.

Senin gibi amatör telsizciler burada dedikodu yapıyorlar. :)
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Back
Top