Ahmedin dediği gibi OE'yi low'a çektiğimde mi?
OE önemli değil şu anda nasıl olursa olsun. SRCLR de doğru sinyal var mı onu anlamaya çalışıyoruz.
Ahmedin dediği gibi OE'yi low'a çektiğimde mi?
O zaman OE yi eski haline (GND ye bağlayıp) alıp tekrar deniyorum.OE testi sonraki test, onda giriş sinyalleri de değişecek, pull down falan da gerekecek.
Abi boş skech yükledim nanoya. Sonra bir çıkışa osiloskopu bağlayıp verdim ceyranı.Tamam olması gereken de bu sinyal. Şimdi hiçbirşey yapmayan bir program yükle arduino'ya. Sonra da tekrar enerji ver ve çıkışlara bakalım. Her çıkışın 0 kalması lazım. Defalarca dene, her zaman açılıştan sonra 0 olması lazım.
Çok garip ne yaparsak yapalım o minik pulse'yi atıyor.Abi boş skech yükledim nanoya. Sonra bir çıkışa osiloskopu bağlayıp verdim ceyranı.
8 tane ledin hepsi yandı. Benim osiloskop bağladığım çıkıştan da aldığım sinyal şöyle:
17047 eklentisine bak
Bu iki pini şaseye bağlayınca aldığım görüntü şu;SRCLK ve RCLK şaseye bağla ve tekrar dene. Belki clock girişleri belirsiz bir değerde oluyor ilk açılışta.
Şimdi bu konuya kaldığım yerden devam edeceğim ama işe gitme vaktim geldi yine.OE pull up, bütün çıkışlar pull down. Sonra firmware çalışmaya başlayınca verileri gireceksin, RCLK ile çıkışa yansıtacaksın, sonra da OE'yi low yapacaksın. Bundan sonra OE artık low kalacak.
digitalWrite(OE, LOW);
mu yapmalıym?Anladım. O zaman OE yi void loop sonunda low'a çekmeme gerek yok. Void setup içinde son satırda low'a çeksem yetiyor. Çünkü zaten pico boot'u aşmış oluyor.Tamam bağlantı böyle. Ama SRCLR yi de dirençle Vcc ye çek bari de usül yerine gelsin
Bu 4 sinyalli yapı, bu şekilde 1 GPIO kaybediyorsun. Ama kullanımı kolay.
Boot'tan sonraki süreç şu şekilde:
1) SER, SRCLK, RCLK output olarak tanımlıyorsun. OE yi daha ellemiyorsun.
1) SER ve SRCLK ile full 0 yazıyorsun ve bu veri soldaki flip floplara yazılıyor.
2) RCLK'da pozitif bir pals üretiyorsun, bu palsın yükselen kenarında veri sağdaki flip floplara yazılıyor.
3) OE yi output olarak tanımlıyorsun ve 0 yapıyorsun.
Artık bundan sonra OE ile işin yok, hep 0 da tutulacak o. Bundan sonraki işin SER, SRCLK ile veriyi yazmak, sonra da RCLK ile dışarı çıkmasını sağlamak.
O zaman OE yi void loop sonunda low'a çekmeme gerek yok
Ne oldu derken?@Gokrtl abi ne oldu
Hee ben sandım evdesin de uğraşıyorsun.Ne oldu derken?
Son işlemler yukarıda. Sadece kod kısmı kaldı.
Bu gün mesaim 14:00 - 22:00 daha eve geçmedim.