Devre analizi, Fizik, kimya, matematik cok onemli. Bunlar temel taslar. Flyback temel tas degil.
Ileride bir konuya yonelecegin zaman temel taslarin saglamsa yeniliklere kolay adapte olursun.
Adapte olamiyorsan temel curuk demektir.
Mesela FPGA, verilog, VHDL temel tas degil. Fakat logic design temel tas. Logic design dediysem and or gibi kapi lojigi degil tabiki.
Senkron ve asenkron lojik tasarimi kagit kalemle yapabilmen lazim.
Her hangi bir programlama dili (ne oldugu onemli degil) temel tas.
C ile kodlama yapamiyormusun dediklerinde bize sadece fortran ogrettiler demek bahane degil.
Universite egitimi, ogrenme yeteneginin kazandirilmasi egitimi sadece.
Bunlar benim fikirlerim.
Eger temel taslar kuvvetli degilse yapacagin projeler cok basit turden ya da ben yaptim oldu tarzi projeler olacaktir.
yine genel kultur olarak öğretilebilir elbette ama secmeli olarak veya daha dar bir mufredatla olsa daha ıyı olabilir bölüm derslerine başlayabilmek adına
Bu cok yanlis.
Bolume baslayan elektronik ogrencisi 3. sinifta bolumu birakip birinci siniftan insaata basliyor.
Tip ogrencisi 2. sinifta okulu birakip mimarliga basliyor.
Daha neyi sevdigini neyi okumak istedigini bilemeyen genclerden birans secmesini istiyorsun.
Okurken elektrik makineleri ne isime yarayacak benim bransim lojik tasarim derdim.
Mezuniyetten on yil sonra en sevdigim konu elektrik makineleri oldu. Keske ogrencilik yillarimda elektrik makinelerine daha cok agirlik verseymisim.