Malicarpar
Üye
Merhaba değerli forum sakinleri yeni bir proje yapmak istiyorum geçenlerde elime bozuk iki haporler geçti ve bunları tamir ettirdim 25cm lik ortalama 100 rms lik 8ohm değerinde bunları tek bir kabinde toplayıp bir ses sistemi yapmak istiyorum fakat bu aynı zamanda ses bombası gibi taşıbanilir olmalı bunun içinde ortalama 40A lik bir akü koymak isityorum elimde 100 ile 150w lık bir smps devresi zaten var ortalama 200w lık birde trafom var
Şimdi benim yapmak istediğim
Normal Kullanımda 220 şebeke elektiriği ile çalışacak trafodan beslenecek
Dışarıda yada elektiriğin olmadığı yerde aküden beslenecek
Şebeke elektiği ile çalışması kolay hatta smps ile akü ile çalıştırmakda tamam orasını da hallettim
Benim sorunum şuki aküyü şarj etmek ve 220 ile arasında geçiş yapmak araştırmaya devam etsemde kafamda net bir çözüm yada fikir oluşmadı 220 nin olduğu yerde trafo ile çalışırken akü şarj olsun şarj olduktan sonrada şarjı kessin istiyorum örnek akü voltajı 14 volta ulaştığı zaman şarj etmeyi bıraksın
Trafo + ses sistemi + smps + akü + şarj devresi bunları sorunsusz bir şekilde geçiş yapması için nasıl birbirine nasıl entegre edebilirim
Şimdi benim yapmak istediğim
Normal Kullanımda 220 şebeke elektiriği ile çalışacak trafodan beslenecek
Dışarıda yada elektiriğin olmadığı yerde aküden beslenecek
Şebeke elektiği ile çalışması kolay hatta smps ile akü ile çalıştırmakda tamam orasını da hallettim
Benim sorunum şuki aküyü şarj etmek ve 220 ile arasında geçiş yapmak araştırmaya devam etsemde kafamda net bir çözüm yada fikir oluşmadı 220 nin olduğu yerde trafo ile çalışırken akü şarj olsun şarj olduktan sonrada şarjı kessin istiyorum örnek akü voltajı 14 volta ulaştığı zaman şarj etmeyi bıraksın
Trafo + ses sistemi + smps + akü + şarj devresi bunları sorunsusz bir şekilde geçiş yapması için nasıl birbirine nasıl entegre edebilirim