Mikro Step
Kıdemli Üye
Bu kit sadece verici degil mi?
bu chip yaygın bir programlanabilir osilatör. siz i2c den frekans bilgisini veriyorsunuz. içinde kendi vco ve bölücüleri var. istenen frekansta kare dalga üretiyor.
Bu kit sadece verici degil mi?
şu alet 4 bandlı 5w gücünde bir dijital mod alıcı - verici pc ile usbden bağlanarak çalışıyor. pc bu cihazı 24 bitlik bir ses kartı olrak görüyor. tabi bir de cihaz ayarları için seri haberleşme kanalı var.Alici semasi var mi?
belki kimsenin yayin yapmadigi bir ortamda mumkun olabilir, gecenlerde arabayla kirmizi isikta bekliyorum bir anda dinledigim frekansa bir baska sarki girdi, bir arac daha geldi bu sefer benim radyo parazite dondu, @czorgormez bu isin bir kurali var biliyoruz da bu fm transmitter lar neden uymuyor, onlar uymazken, biz sanki kacakcilik yapiyor gibi urkmelimiyiz, gordugum kadariyla zaten ortalik 52bu sayfada bir amatör 0.5 mw ile 700 mil uzağa veri yollayabilmiş. açıkçası bunu algılamakta zorlanıyorum. bu aşırı zayıf yanan bir ledin ışığını 700 milden görmekten farksız.
1 mW WSPR beacon
groups.io
bir sürü sebebi olabilir. belki o araçta ufak fm transmitter vardı, belki senin duyduğun radyo ile yayının tam arasına girdi vs. fmler de kurala uyuyor ama denklem o kadar karmaşık ki biz onu çözemiyoruz.belki kimsenin yayin yapmadigi bir ortamda mumkun olabilir, gecenlerde arabayla kirmizi isikta bekliyorum bir anda dinledigim frekansa bir baska sarki girdi, bir arac daha geldi bu sefer benim radyo parazite dondu, @czorgormez bu isin bir kurali var biliyoruz da bu fm transmitter lar neden uymuyor, onlar uymazken, biz sanki kacakcilik yapiyor gibi urkmelimiyiz, gordugum kadariyla zaten ortalik 52
1mhz 'de tespit edilebilir ama bu işlerin kuralı iyi niyete bakıyor. askeri veya hükümetin bir sistemine zarar vermediği sürece kimse sizle uğraşmaz.1mhz de radyo sinyali yayıyorum polis bunu nereden bulacak , yüksek frekans olsa yerini tespit eder ama bunun yerini tespit edemez , elinde bobin antenle bütün şehri dolanması lazım
iste onlarin kullanmadigi bir bant yok mu, yokmu bizimde oynayacagimiz deneme yapacagimiz free bir bant1mhz 'de tespit edilebilir ama bu işlerin kuralı iyi niyete bakıyor. askeri veya hükümetin bir sistemine zarar vermediği sürece kimse sizle uğraşmaz.
lisanssız bandlar var ISM deniyor. mesela 27 mhz CB bandında lisans sahibi olmadan da yayın yapabilirsin.iste onlarin kullanmadigi bir bant yok mu, yokmu bizimde oynayacagimiz deneme yapacagimiz free bir bant
D1...D6 rf anahtarlama yapıyor. girişte bandpass filtre var. mosfetlerle filtrenin ortasından dc verip diyotları iletime sokuyor.
Bu semada D1...D6 1N4007 diyodlarin amacini anlayamadim.
Bir de antenden alinan sinyal nasil hic bir yukseltme/mixer/IF islemlerine tabii tutulmadan dogrudan demodulatore girmis?
half duplex 1n4007'ler pin diyot gibi çalışıyor işte. rf anahtarlama yapıyor.Mixer ve IF yokki. Antenden alinan sinyal hic yukseltme islemine tabii olmadan Q6 ile dogrudan demodulatore gidiyor.
Bu sistem half dublex calismiyor mu? 1N4007lerin amacini gercekten anlamadim. Burdaki sinyal 7Mhz civarinda olsa bunlar kapasitor gibi mi? Ama yok kafam karisik.