Hocam böyle bir prob yapmak için buji kablosu nasıl olur sizce?Multimetre ile olmaz bozarsın multimetreyi. Kontrol kalemi ile de risk almış olursun, devre bozulabilir.
Eğer yeterince sabırlı isen kendin bir yüksek voltaj probu yapabilirsin. 178.6 M[CHAR]Omega[/CHAR] ve 1.8 M[CHAR]Omega[/CHAR] dan oluşan bir gerilim bölücü, voltajı 100'e böler. Yani 15000 V varsa, multimetrede 150 V ölçersin. Ama probu çok iyi izole etmen lazım.
Hocam böyle bir prob yapmak için buji kablosu nasıl olur sizce?
bu probe yapmadın bir basit led ve direnç kombinasyonu bir devre yapıp test etmek çok daha pratik degil mi elimdeki en yüksek dirençler 1m, 510k ve 470k dirençler probe yapmak için sipariş vermem lazım bir kaç gün beklemek istemiyorum
Bende 100x osiloskop probu var. Böyle durumlarda osiloskopa bağlamaya cesaret edemem ama multimetre için kullanılabilir mi?
Bende 100x osiloskop probu var. Böyle durumlarda osiloskopa bağlamaya cesaret edemem ama multimetre için kullanılabilir mi?
Ben daha osilaskobu şebeye bağlamaya cesaret edemedim
Ben daha osilaskobu şebeye bağlamaya cesaret edemedim
maalesef ne izolasyon trafosu ne kaçak akım koruma rölesi ne topraklama hiçbiri yok bizim evde o yüzden doğru düzgün voltaj ölçümü yapmaya bile korkuyorumİzalosyon trafosu varsa 100x ile osiloskop şebekeye gönül rahatlığı ile bağlanır. Şebekeye ölçmeyi denerim ama bu ayrı bir durum...
ben tercüme ede bileceğim yerleri yaptımGP02-40 0.25A 4000V Diyot ve Fiyatı - Arkotek Elektronik
GP02-40 0.25A 4000V Diyot en uygun fiyatlarla Arkotek Elektronik'te! Aradığınız ürünü hızlı kargo imkanıyla hemen sipariş verin!www.arkotekelektronik.com
Bu olur gibi...