Ani yüksek akım nasıl önlenir.

Dostlar merhaba

Bir led güç kaynağımız var 400w olandan. Bunun 220v beslemesini bir 24v roleden geçtik. Aç kapa yapıyoruz. Role çift kontaklı, akım dayanımı fazla olsun diye paralelledim. Bir kontağından 8a geçebiliyormuş. Yani baktığımızda 16 ampere dayanır.
Fakat bu cihazdaki rolenin kontaklar yapışmış. Güç kaynağı içindeki kondansatörlerin başlangıçta pik akımı çektiğini düşünüyoruz, bu yüzden role kontakları yapıştı diye varsayım yaptık.
Bu pik akımlarından roleyi nasıl koruyabiliriz?

400 W lık bir SMPS, 2 A den daha az akım çeker şebekeden, dolayısıyla 8A lik rölenin kapasitesi bu açıdan yeterli. Ama anahtarlamanın hangi faz açısı ile yapıldığı belirsiz. 90 derece ve 270 derecede röle açarsa, kontaklarda büyük ark oluşabilir. En mantıklısı sıfır geçişli çalışan bir SSR kullanmak ve kontakt ömrünü aklından çıkarmak.

ille röle kullanmak gerekli ise snubber devrelerini araştırın
Dostlar merhaba

Bir led güç kaynağımız var 400w olandan. Bunun 220v beslemesini bir 24v roleden geçtik. Aç kapa yapıyoruz. Role çift kontaklı, akım dayanımı fazla olsun diye paralelledim. Bir kontağından 8a geçebiliyormuş. Yani baktığımızda 16 ampere dayanır.
Fakat bu cihazdaki rolenin kontaklar yapışmış. Güç kaynağı içindeki kondansatörlerin başlangıçta pik akımı çektiğini düşünüyoruz, bu yüzden role kontakları yapıştı diye varsayım yaptık.
Bu pik akımlarından roleyi nasıl koruyabiliriz?

Guc kaynaklarinin kapasitorlerinin ilk basta cekecegi ani akima engel olunmadi ise once smps hattina enerjiyi bir baslatma rolesi ile direnc uzerinden ver biraz gecikme ile de role kontagini ikinci bir role kontagi ile bypass et.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,519
Üyeler
3,379
Son üye
Engineer_84

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back