Araba aküsü için BMS

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,796
Benim 3 kVA Tunçmatik UPS ile 6 tane seri araba aküsü kullanıyorum. 12 V 60 Ah. Şimdilik bir sıkıntı yok, uzun zaman da gidiyor elektrik kesilince. Ama akülerin yıpranmaması için her bir aküye BMS bağlamamın bir faydası olur mu? Nasıl birşey kullanmak lazım?
 
Bundan yapacaksiniz 6 tane. Kullandiginiz akunun maks sarj voltajina gore ayarlayacaksiniz. Aku o degere gelince devre akimi by-pass direncinden akitacak, digerleri sarj olmaya devam edecek. Hepsi sarj oldugunda sarj devresi akimi kesecek. Buradakiler 1A sarj akimi icin dizayn edilmis, sizin akuler 6A ile sarj oluyorsa ona gore adapte edersiniz zaten. Bu akuler miyadini doldurunca da LiFePO4 akuye gecis yaparsiniz.

 
Son düzenleme:
Genelde pasif bms yapılıyor hatta pasifin de pasifi sadece ayarlanan eşik gerişimi geçti ise mosfeti iletime geçirerek yük direnci bağlıyor aküye daha gelişmiş pasif bms ler bütün kanalları tarayarak uygun algoritma ile mosfetleri iletime geçiriyor bir de aktif bms ler var yüksek voltajlı hücrelerden düşük voltajlı hücreleri besliyor(bunun pek çok alt katagorisi var kondansatörlü trafolu vs )
He bir de battery monitoring systemler var hiç dengeleme yapmadan sadece izleme yapan
 
Tabi basit sistemde görmedim ama düşük gerilim koruması eklemekte de fayda var aküler belli bir voltajın altına düştüğünde sülfatlaşma süreci başlıyor
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,582
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top