Peki Arduino UNO setinin hangi kabloaunu takmam lazım ve illahi bir pcden derleme işleme yapıyor olmam mi lazım?pcye bağlı olmadan çalıştırabilir miyim ve hız konusunda falan bir aikinti olur mu?5 voltluk bir adaptör ile prize takıp çalıştırabilirsin.
Benim kullanacağım rtc , SD card ve bir tane de ses modülü için 5v yeter mi acabaKodlarını yazar arduinoya yüklersin.
Ceptelefonu adaptörleri genellikle 5v usb çıkışlıdır. Arduino ile pc arasında kullandığın usb kabloyu adaptöre takarak kullanabilirsin.
Hız sorunu yada başka bir sorun olmaz.
Yeterki arduinoya bağladığın elemanlar (mesela servo vs. Gibi) çok akım çekiyor olmasın. Eğer çok akım çeken bir eleman kullanıyorsan onu harici bir adaptör ile beslemen gerekir.
Eğer Bilgisayarda usb de takılı iken düzgün çalışıyorsa, adaptörde de düzgün çalışır. Tak dene. Yetmezse anlarsın zaten.Benim kullanacağım rtc , SD card ve bir tane de ses modülü için 5v yeter mi acaba
Yetmezse 12v adaptör mu alayımEğer Bilgisayarda usb de takılı iken düzgün çalışıyorsa, adaptörde de düzgün çalışır. Tak dene. Yetmezse anlarsın zaten.
Teşekkür ederim bir problem olursa konu açıp sizi etiketlerimHayır. Çalışmazsa kullandığın adaptörün amperini yaz buraya. Ama öncelikle sistemin bilgisayarda sorunsuz çalıştığına emin ol.
Konu açmana gerek yok. Buraya yaz görürüm ben.Teşekkür ederim bir problem olursa konu açıp sizi etiketlerim