turkuazaga
Üye
RS232/UART I2C SPI protocol decode yapabiliyor mu yoksa bunlar satın alınması gereken opsiyonları mı?
Güle güle kullan. Bende Rigol'ün bu serisiyle, Siglent arasında kalmıştım. Aslında niyetim Rigol almaktı tavsiyeler üzerine Siglent'e kaydım. Opsiyonlarla ilgili kampanya o zaman da vardı ve ayrıca 100 MHz yapmak da mümkün. Benim ilk almak istediğim modeli almışsın.Ben 4-5 ay önce rigol ds1074z plus modelini almıştım.Bunda lojik analizör modu da mevcut.O zaman için 4700-4800 TL civarı arası tutmuştu.Hemde official olarak tüm özellikleri açık geldi kampanyası varmış.
Ben 4-5 ay önce rigol ds1074z plus modelini almıştım.Bunda lojik analizör modu da mevcut.O zaman için 4700-4800 TL civarı arası tutmuştu.Hemde official olarak tüm özellikleri açık geldi kampanyası varmış.
Hayırlı olsun.Yuh, yok artık! Cihazın kapatma tuşuna bastım "Shuttin down..." yazdı kaldı öyle. Kapanmıyor.
Elemtere fiş kem gözlere şiş!
6742 eklentisine bak
Bu model 70 MHz 100e çok ihtiyacım olacağını sanmıyorum.Lakin opsiyonu açık mi hiç bakmadim.Güle güle kullan. 100 MHz opsiyonu da mı bedava verdiler? O zaman uzun süre yetecek bir osiloskobun olmuş demektir. Lojik analizör özellikleri ile ilgili bir inceleme videosu çekersen çok faydalı olur
Siglent bana görünüş açısından güven pek vermemişti o aralar çok araştırdım. Bunun ds1054 modeli çok meshurdu ilerisini düşünüp lojik olanini alayım demiştim [emoji28]Güle güle kullan. Bende Rigol'ün bu serisiyle, Siglent arasında kalmıştım. Aslında niyetim Rigol almaktı tavsiyeler üzerine Siglent'e kaydım. Opsiyonlarla ilgili kampanya o zaman da vardı ve ayrıca 100 MHz yapmak da mümkün. Benim ilk almak istediğim modeli almışsın.
easter egg var mı bilmiyorum ama hack yapmadan orjinal olarak bütün özellikleri açık olarak geldi cihaz banaHayırlı olsun güle güle kullan ama herşeyi açık derken hack filan yapılmaz mı yapmaya gerek yok mu demek . Biraz karıştır yav belki çatlak yumurta vardır (easter egg).
Rigol en başından beri hayal ettiğim osiloskoplardan biri idi.Evet yatay satırda biraz yavaş tepki gösteriyor ama hem yazılım hemde ek özellikler bakımından gayet iyi.8 yıldır Rigol kullanıyorum. kW'larca cihaz yaptım. Alet hakkını 8000 kez ödedi sağ olsun.
Yeni seri çıkarmasını bekliyorum Rigol'ün. 10xxZ serisinin en büyük sorunu ekran tazelemesi yavaş, özellikle kanalları aşağı yukarı kaydırırken epey bekletiyor. Ekran bir tık daha büyük olabilirdi. 100MHz bir çok işlem için yeterli ayrıca.
Rigol görünümde Tektronix'i temel aldıklarından, skop görüntüsü cidden iyi, özellikle benim gibi dokümantasyona takıksanız.
Siglent'in en sevmediğim tarafı, ne kadar iyi olursa olsun, görünüme önem vermemeleri. OWON'dan bozma bir hava hissettiriyor bana.
Bu modelin CANBUS çözümlemesi yapabilmesi oldukça iyiymiş, onu da belirtmek isterim.
Aşağıda 4 kanal aktif, 3 kanal gerilim, 1 kanal akım ölçerkenki (4kW) görüntüsü Rigol'ün.
8622 eklentisine bak
Ayrıca bana göre, bir diferansiyel probe bir de akım probe'u yakışır bu cihaza.
Gönül ister ki hepimiz Lecroy alalım ama Türkiye şartlarında bunlar ulaşılması çok zor cihazlar artık...
Şöyle 12bit bir skopu kim istemez...
8623 eklentisine bak
Ne bileyim adamlar Casio hesap makinesine bile oyun koyuyor bunda da vardır herhalde ben beklerim yani PAC Man, pinpon veya tetriseaster egg var mı bilmiyorum ama hack yapmadan orjinal olarak bütün özellikleri açık olarak geldi cihaz bana