Ayarlı Güç Kaynağı İçin Kasa Seçimi

0.5mm A3 bir alüminyum 60₺
Bunun aynısının 2mm olanını alsak 200₺ yi bulur sanırım. 100x25x2mm olanı 400₺ civarında.
Araştırmaya devam edeceğim. Levhayı bulduğumu varsayarsak aşağıdaki gibi bir çizimi corel de yapıp cnc ile kestirebilirim. Katlanma yerlerine de 0.1mm'lik bir çizik attırırım, bu sayede katlanması kolay ve kusursuz olur. Kulakçıklara da ikişer tane M3 delik açtırırım ve somunlu vidalar ile birleştiririm. Resmi sadece derdimi anlatmak için çizdim. Yoksa katlandığında tam bir kutu olan birşey yapmayacağım.
Taban için kulakçıkları olan dikdörtgen bir levha, kapak olarak da U şeklinde bir levha, arka için de sigortalı bir power supp girişi açılmış bir levha ve en son ön için de 3D yazıcıdan lcd, pot delikleri açılmış bir baskı. Kulağa hoş geliyor maliyet kısmını halledersek :)

20220312_091701.jpg
 
Bu arada çizimi 2 mm olarak yazdım ama ben yanak kalınlığı 1.5 mm olan bir alüminyum kullandım. Oldukça sağlam.
 

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
8,503
Mesajlar
139,462
Üyeler
3,373
Son üye
Uğur ÇOTUK

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top