Bana yardımcı olabilirmisiniz

Mahmut Sümbül

Yeni Üye
Merhaba mekatronik mühendisliği 1 sınıf öğrencisiyim kendimi geliştirmek istiyorum bunun için neler yapabilirim (Isparta uygulamalı bilimler üniversitesi nde okuyorum)

öncelikle bir proje yap. bu konuda çok çok fazla kaynak ve örnek bulabilirsin. bir hedef belirle mesela dengede duran robot yapacaksın.
ilk adımda hiçbirşey bilmiyor olabilirsin bir arduino al butonlar ledler vs. önce basitçe led kontrol etmeyi, buton okumayı öğren ardından mesela bir servo motoru adım adım ilerlet. bir accelerometre sensörü okumayı öğren, pid nedir araştır vs.

bu ilk proje belki 3 ay sürecek ama öğrenme böyle yavaş ve zorlu bir süreç.

Benim bildiğim bir tane şey var. O da proje olmadan bir şeyleri öğrenmek çok zor. Bir proje edin kendine. Ne kadar basit olursa olsun. Bir butona bastım led yaktım ile başla.

Öncelikle şu anda elinde hangi ekipmanlar var, hangi olanaklar var yazarsan daha isabetli tavsiyeler verilebilir. Arduino çalışmaları yapabilmek için bilgisayar var mı? Elektronik çalışmaları için hangi test ve ölçüm cihazları var, havya, el aletleri var mı?

Bir de mekatroniğin hangi alanlarına en çok ilgi duyuyorsun? Mesela drone lara ilgin varsa, yapacağın projeleri tamamen bu doğrultuda şekillendir.

Bana da bu tür sorular çevremden geliyor.
Cevabım: "İnglizce biliyormusun? Biliyorsan sana her türlü destek veririm. Bilmiyorsan git, öğren ve ondan sonra gel."
Bugüne kadar hepsi gitti, hiç biri geri dönmedi.

- Bol bol matematik, Diferansiyel denklemler,fizik çalış
(32 tonluk bir tırın saatte 90 km ile giderken depoladığı kinetik enerjiyi merak et.) , vb ..

- Statik, Mukavemet, derslerini önemse (Okula giderken yanından geçtiğin kule vinçin nasıl ayakta durduğunu hangi formüllerin kullanıldığını düşün "Moment" sayımı ? o vinci devirmek isteyen gizli bir el mi?)

- Sinyaller ve sistemler üzerine okuma yap gerçek hayat uygulamalarını öğrendiğin teorik bilgi ile çakıştır.

- Geometri öğren teknik resim derslerini ciddiye al. ( Hatta abart Serbest el ve cetvel pergel kullanarak teknik resimler çiz.)

- Elektronik, Mikroişlemciler ve programlama derslerini paralel öğrenmeye çalış
( Mesela Ohm kanununu öğrenirken hesaplamaları kendi yazdığın python programı ile doğrula)

- Soru sormayı öğren (Kendine !?) sorduğun soruların cevaplarını araştırırken mühendislik ve akademik kaynakları oku( Mümkünse fiziki kitap ve kataloglardan) Ctrl+F faydalı bir araç aradığını önüne getirir. Esas bilgi önüne gelenin öncesi ve sonrasında.!!

- ikinci, üçüncü, dördüncü sene stajlarını mutlaka yap yer bulamazsan bile sanayide birilerinin atölyesini süpür hangi iş olduğu farketmez (tornacı kaynakçı marangoz bobinajcı) . Buna atölyenin tozunu yutmak denebilir en azından üretmek ve çözüm bulmak sonrası edinilen haz için bir fikrin olur.

- okulda geçirdiğin zamanın her bir saniyesini verimli kullan okul kaynaklarını ve hocaların bilgisini bir sünger gibi çek bu konuda insafsız ve bencil ol.

- haftanın beş gününde öğrenci olduğunu unutma ve bu işin hakkını ver. geri kalan iki gününde sosyalleş (bundan taviz verme)
ve Yabancı dilini geliştir bu sayede özgür ve bağımsız olarak üretilmiş tüm bilgi emrinde olacak..

- Bol bol matematik, Diferansiyel denklemler,fizik çalış
(32 tonluk bir tırın saatte 90 km ile giderken depoladığı kinetik enerjiyi merak et.) , vb ..

- Statik, Mukavemet, derslerini önemse (Okula giderken yanından geçtiğin kule vinçin nasıl ayakta durduğunu hangi formüllerin kullanıldığını düşün "Moment" sayımı ? o vinci devirmek isteyen gizli bir el mi?)

- Sinyaller ve sistemler üzerine okuma yap gerçek hayat uygulamalarını öğrendiğin teorik bilgi ile çakıştır.

- Geometri öğren teknik resim derslerini ciddiye al. ( Hatta abart Serbest el ve cetvel pergel kullanarak teknik resimler çiz.)

- Elektronik, Mikroişlemciler ve programlama derslerini paralel öğrenmeye çalış
( Mesela Ohm kanununu öğrenirken hesaplamaları kendi yazdığın python programı ile doğrula)

- Soru sormayı öğren (Kendine !?) sorduğun soruların cevaplarını araştırırken mühendislik ve akademik kaynakları oku( Mümkünse fiziki kitap ve kataloglardan) Ctrl+F faydalı bir araç aradığını önüne getirir. Esas bilgi önüne gelenin öncesi ve sonrasında.!!

- ikinci, üçüncü, dördüncü sene stajlarını mutlaka yap yer bulamazsan bile sanayide birilerinin atölyesini süpür hangi iş olduğu farketmez (tornacı kaynakçı marangoz bobinajcı) . Buna atölyenin tozunu yutmak denebilir en azından üretmek ve çözüm bulmak sonrası edinilen haz için bir fikrin olur.

- okulda geçirdiğin zamanın her bir saniyesini verimli kullan okul kaynaklarını ve hocaların bilgisini bir sünger gibi çek bu konuda insafsız ve bencil ol.

- haftanın beş gününde öğrenci olduğunu unutma ve bu işin hakkını ver. geri kalan iki gününde sosyalleş (bundan taviz verme)
ve Yabancı dilini geliştir bu sayede özgür ve bağımsız olarak üretilmiş tüm bilgi emrinde olacak..
Ders programları bilimsel değil.
Aşırı yükleniyorlar.
Yabancı dil konusuna gelirsek SüperMemo algoritmasını yazan kişi yabancı dil öğrenmeye karşı.
Çünkü meslek yerine bütün zamanını dil öğrenimine ayırıyorsun.
Tuhaf olan uygulaması en çok yabancı dil öğrenimi için kullanılıyor.:)

SuperMemo hangi paralel evrende yaşıyor bilmiyorum, ama bizim yaşadığımız paralel evrende en iyi bilgi kaynakları İngilizce dilinde. İngilizce öğrenmeyen birisinin bilim ve teknolojide ileri seviyelere gelmesine imkan yok.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,935
Üyeler
3,598
Son üye
Erenimo

Son kaynaklar

Back