Çekmeceyi karıştırdım sorunsuz bir shield var mı diye, birkaç tane sorunsuz buldum.
Sanırım bu kısa devre olan shield'lerin hepsinin pin header'larını söküp daha uzun olanları ile değiştirmem gerekecek. Bunu yaparken de hazır şöyle bir sistem kullanayım diyorum. Pin header yerine, uzun bacaklı dişi konnektör kullanırsam, hem kısa devreyi engellerim, hem de iki tane shield üste koyma imkanım olur (tabi shield buna uygun ise)
Ama bunun pinlerinin baya uzun olanı lazım. Standart piyasada buluanlar 10.7 mm gibi. Ama bana şöyle 20 mm bacak uzunluğu olan lazım. Hiç bir yerlerde rastlayan oldu mu böyle bir konnektöre?
Bendeki shield'lerin hiç birisi orijinal değil, hepsi çakma, belki orijinal shield'lerde bu sorun yoktur. Ama piyasada da orijinal shield ben pek görmedim
DESCRIPTION This is a 20-pin female header with extra long legs (10.5mm) - The legs are long enough to poke through a PCB and mate with another connector underneath. This connector is ideal if you're fed up trying to use endless 6-pin and 8-pin stackable headers to form longer connection strips.
Bence mevcut shield lerin sokete denk gelen pinlerindeki fazlalıkları veya sivri yerleri biraz eğeleyip, sonrada araya uygun bir yalıtkan(*) koyarsanız daha pratik bir çözüm olur.
(*) Bazı smps lerin içinden bu amaç için kullanılabilecek güzel ve dayanıklı plastikler çıkıyor.
Baya bir kasıntı var, tamamen PCB nin yüzeyine temas etmesi gerekiyor USB konnektör.
Şunlardan 6, 8, ve 10 pinli olarak 10'ar tane aldım. Arduino'ya takacağım. Sonra da bunun üstüne shield'i takınca yeterince mesafe olacak. Tabi iyi temas olmaması riski var, ama artık onu da yeri gelince çözerim.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?