Benim birini elestirmem için astronot olup CERN de çalışmam gerekmiyor. Neden sonuç ilişkisi kuruyorum direkt.
Sizler şirinceye gittiniz mi hayatınızda, ben 400'den fazla kez gittim, çok güzel şarapları var, şirin bir köy. Giderseniz gözleme yiyin mutlaka. Ama buralara girip, amerikan tarikatlari gibi yaşlı tonton bir amcayı pohpohlamaya gerek yok.
Ha bir de şarap yapımını da bilmem, ama ekşimiş, buruşmuş, aslında sirke olan şarabın kokusunu 100 metreden tanırım...
Walter Lewin tacizci çıktı bilmiyorsunuz sanırım hatta okulundan atıldı, emekliliği geldiginde son bir ders için çağrıldı okula. Onda bile yüzlerce tepki topladı.
Bak bu da nesinin direkt kendi cümlesi.
"" Kadının bedeni, isterse çocuğunu aldırır, istemezse aldırmaz, kadın ne isterse o olur" argümanının beş para etmediğini biliyorsunuz değil mi?"
Sonra tepkiler gelince şunu yazmış.
"
Ben sadece argümanın beş para etmediğini söyledim. Kadının ya da erkeğin çocuk aldırma hakkı konusunda herhangi bir kelam etmedim. Kafa bu kadar. Daha fazlasını algılayamıyor. Eldeki malzeme bu. Pek zavallısınız. Bir fikrin doğru olması başka, o fikrin doğru argümanlarla savunulması başka. Bir daha ve üstüne basa basa söyleyeyim: "Benim bedenim, söz hakkı benim" argümanı beş para etmez.
Madem öyle çocuk aldırma konusunda fikrimi söyleyeyim.
Bir defa toplum (bence) yanlış organize edildiğinden, yanlış şekillendiğinden, mutlak bir yanıt olamaz. Eğer toplum başka türlü oluşsaydı, bu sorunun bambaşka bir cevabı olurdu. Ama bu tür incelikleri kaç kişi anlayabilir ki?
Toplumun oluşumunun bu hâliyle ben kadının çocuk aldırabilmesinden yanayım. Bu fikre de 40 küsur yılda geldim. Sizin gibi atıp tutmadım, mahallemin etkisinde kalmadım. Bağımsız bir birey olarak düşündüm ve bu sonuca vardım."
Mikro, sizin akrabalık var mı bu adamla, üslup baya benziyor. Bana niye kitaplarını yazıyorsun, çok mu zor kitap yazmak bu dönemde. Yapmayın alahsen, prof prof prof diye geciniyorsa bir insan uluslararası yayınlarına bakarsın...
Hemen topluma üstten bakma, bir şeyleri yorumlama ihtiyacı, U dönüşler vs vs...
Şu üstten bakan, hepimiz eşit olmalıyız, kafanızı çalıştırın diyen adamlara bir bakın. Hayvan çiftliği gibi, hepsi eşitliğin yılmaz savunucusu ama baksan herkes eşit o daha eşit olmak ister...
Geçiniz...
Düşüncelerinin çoğu uymasa da, bilim alanında Celal Şengör'ü verdim örnek. Bilim insanı bunlardır. Yer bilimlerinden zerre anlamam ama adamin atıf aldığı yayınlara düğme iliklersin. 100 sene sonra dünya Ali Nesin'i değil Celal Şengör'ü hatırlayacak...
Neyse, yine uyuşmadık, ama eşitiz dimi sorun yok