veya vhf-uhf bandlarında çalışsa işe yarayabilirdi.
Cihazın üstünde 806-960 Mhz demiş. Bunun altında da çalışıyor mu acaba?800 MHz e kadar çalışıyor, VHF/UHF bu banda girmiyor mu? 800 MHz altında birçok uygulamada işe yarar bu bence. Mesela 433 MHz, 395 MHz bir sürü RF kumanda var. Yanlış hatırlamıyorsam LoRa da bu frekans aralığında.
yok girmez - telsizler için800 MHz e kadar çalışıyor, VHF/UHF bu banda girmiyor mu? 800 MHz altında birçok uygulamada işe yarar bu bence. Mesela 433 MHz, 395 MHz bir sürü RF kumanda var. Yanlış hatırlamıyorsam LoRa da bu frekans aralığında.
o aralıkta 868 mhz ism bandı var kullanılabilir.@czorgormez o bantta genel kullanıma açık bir bölge varsa, kendi tasarladığın bir RF haberleşme sistemi için gene işe yarar bence. Anten tasarımını yaparken mesela.
Cihazlardan iki tanesi arızlaıymış dolayısıyla zaten organ bağışı olacak. Kalan 6 tane cihazın da 4 tanesi zaten sahibini buldu. Cihazlar benim değil, bir tanesini de ben rica ettim, gelince çeker koyarım.@Sercan
Birisinin icini acip foto koysaydin.
Guc kaynagi projesinde on panel olarak kullanilabilir gibi duruyorlar.
@Mikro Step hocam bunu ben yapayım. Belki başka merak edenlerde vardır. Resimleri aşağı ekledim.@Sercan
Birisinin icini acip foto koysaydin.
Guc kaynagi projesinde on panel olarak kullanilabilir gibi duruyorlar.
@Yasin. değerlendirecek birine gitmiş olmasına çok sevindim. Sendeki cihaz sağlam. Bozuk olanların biri bende biri de başka bir arkadaşta organ bağışı için yedek olarak duruyor. Bir parçasına ihtiyaç duyarsan haberim olsun.@Sercan hocam merhaba. Anten tester kısa sürede adresime ulaştı. Şehir dışında olduğum için yeni döndüm, bende daha yeni görüyorum. Bu sebeple mesaj yazmam biraz geç oldu. Size ve cihazı gönderen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu cihaz şahsen kullanacağım bir alet belirtmek istedim. Gerçekten makbule geçti. Pilleri bitik ve yanımda uygun adaptör olmadığı için şuan çalıştırmadım. Umarım şansıma sağlam olanı denk gelmiştir.
Toplamı 7.2V olan tek parça lityum pilin varsa gerilim bölücü ile 2.4V'a bağlayabilirsin. Ama bildiğimiz 18650 olanların sığacağını sanmıyorum.Gönderen arkadaş sağolsun uğraşmış elle yazıp geçmek yerine printerdan çıktı alıp açıklayıcı bir bilgi notuyla göndermiş. Bugün cihazın resimlerini paylaşmak için içerisini açtığımda ilk aklıma gelen mevcut pil yapısını (6 adet 1,2V 650-700mAh NiCd) güncel lityum iyon piller ile değiştirmek oldu. Fakat bir tereddüt oluştu. Resimlerde de görüleceği üzere pil grubunda 3 adet kablo mevcut. Dizilime göre siyah -, mavi renkli olan +2,4V, kırmızı renkli olan +7,2V potansiyelinde. Mavi tam ortada olsaydı daha yüksek mAh değerine pillerle 2S li bms bağlayıp revize edecektim. Yanlış bir işlem yapmamak için bunu bir incelemek lazım.