Abi sende de yok yok valla. Buda varsa dedim hakikaten varmış.
Bu nedir?Abi sende de yok yok valla. Buda varsa dedim hakikaten varmış.
Anladım. Resmi gördüm ama alengirli bir alet olunca punta olduğunu tahmin edemedim.@taydin pil punta cihazı almış. Ondan bahsediyorduk Bir önceki sayfa da resmi var.
valf açıklığı fazla geldi gözüme.Piller geldi. Ama görünümünden bakarak orijinal mi değil mi karar veremedim. Klasik Çin malı çakmalarda olan ingilizce gramer hataları yok. Ancak bir Çinlinin akıl edeceği abzürt fontlar da kullanılmamış. Ama gene de emin olmak mümkün değil.
18667 eklentisine bak
18668 eklentisine bak
18669 eklentisine bak
18670 eklentisine bak
18671 eklentisine bak
valf açıklığı fazla geldi gözüme.
ampermetre ve voltmetre bağlıyken anlık bir yük versene abi bir pile neler göreceğiz
benim %100 çakma piller bile 3-4 ay yattınca voltajı pek değişmiyor abi çinliler biraz ilerlemiş olabilir.Şimdi pillern boştaki voltajlarını ölçtüm, hiç abartısız söylüyorum hepsi neredeyse tam olarak 3.544 V ! En fazla 2 mV fark var 10 pil arasında. Bu da pillerin orijinal olabileceğini akla getiriyor. Çin malı olsa bunlar herhalde biri anyada biri konyada olurdu
benim %100 çakma piller bile 3-4 ay yattınca voltajı pek değişmiyor abi çinliler biraz ilerlemiş olabilir.
bize kanıtlayacak olan yüksek akımda neler yaptığı.
Hmm bu kaynağa bakınca @taydin abinin piller bence çakma.Faydalı olabilir pilin orijinal ile çakması arasındaki farkları belirtiyorLi-ion Li-PO LifePO4 Piller Hakkında – Elektronik Devreler Projeler
Artık elektronik ile ilgilenen, ilgilenmeyen bir çok kişinin bir şekilde kullandığı Li-ion, Li-PO, LifePO4 Piller Hakkında kısa, özet bilgiler paylaşmak istedim320volt.com
Faydalı olabilir pilin orijinal ile çakması arasındaki farkları belirtiyorLi-ion Li-PO LifePO4 Piller Hakkında – Elektronik Devreler Projeler
Artık elektronik ile ilgilenen, ilgilenmeyen bir çok kişinin bir şekilde kullandığı Li-ion, Li-PO, LifePO4 Piller Hakkında kısa, özet bilgiler paylaşmak istedim320volt.com
Hmm bu kaynağa bakınca @taydin abinin piller bence çakma.
sürekli çıkma pillerini topladığım ve arada 0 pil aldığım piller ile profosyonel olarak iş yapan bir esnaf pilin orjinal olup olmadğını valf açıklağından anlarsın demişti orjinallerde valf açıklığı çok dar olur tırnak girmeyecek kadar.
ama sahte olanlar valf tahliyesi yapmış gibi açık olur demişti o bu şekilkde anlıyormıuş
ama hemen eyvah! olmayacak performası düşük diye yorumlamamak gerek.Evet valf açıklığı geniş bunda. Karekod ve UL mührü de dandik. Bir de çapın 18 mm olması gerekiyor, bendekilerin çapı 18.3 mm, o yüzden sığmadılar yerlerine.
Belki sony valf açıklığın da bazı iyileştirmeler yapmış olabilir ama çapı konusunda bir fikrim yokEvet valf açıklığı geniş bunda. Karekod ve UL mührü de dandik. Bir de çapın 18 mm olması gerekiyor, bendekilerin çapı 18.3 mm, o yüzden sığmadılar yerlerine.