Bosch buzdolabı iyi soğutmama problemi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bir Bosch buzdolabımız var, yeterince soğutmadığını düşünerek soğutma ayarını maksimum yaptım. Gene de sıcaklığın yeterince düşük olmadığından şüphelenip ölçtüm, maksimum ayarda 7.3 ℃ ye indirebiliyor sadece. Dolap birkaç senelik. Sorun ne olabilir?

1729882680552.jpeg

Buzluk varsa orası kaç dereceye kadar düşürüyor?

Bazı tiplerde buzluktan fan ile soğuk hava alıp alt kata aktarıyorlar. Fan bozuk olabilir.
Birde soğuk hava aşağı çöker.
Sıcak hava yukarı çıkar.
Ölçümün alt bölmenin üstü ile alttan alma arasında fark olabilir.

Buzluğu ölçmedim. Yaptığım ölçüm üst raflardan birisinden idi. Evdeki buzdolabının ayarı ortalarda ve üst raflar 4℃ oluyor. Maksimum yapsam daha da azalacak.

17960047_KDN55NWF1N_PGA4_def.webp

Fan çalışıyor mu? Hava deliklerinden hava üfleyip üflmediğini kontrol et.
Buz tutup tıkanmışda olabilir.
Termostat arızası olsa buzluk kısmıda çalışmaz.

Dolabın içinde çok gıda malzemesi var mı abi?

Buzdolapları yeni nesillerde cebri soğutma yapılır. Bu fanla sağlanır. İçeride tıka basa dolu bir dolap ise yeterli hava sirkülasyonu sağlanamıyor ise raflar arası sıcaklık farkı yükselir.

Amaç gıdalar havanın döneceği kadar boşluklu stoklamak gerekli.

Bendeki bosch da tatil modu var. Tatil modunda dondurucu tam kapasite çalışırken Alt kısım 14°C de çalışıyor.

Yav ben daha tatile çıkmadım bizim dolap tatile mi çıkmış :katil2: Fanı kontrol edeyim bakalım. Dolap pek dolu değil.

No Frost buzdolaplarında, havalandırma kanallarındaki buz, ısıtıcı ile yeterince kırılamazsa, kanallarda tıkanma yapabiliyor.
Soğutma performansı düşünce ayarları sonuna kadar açmak durumu daha da kötü yapıyor..

Bu durumda en iyi çözüm buzdolabının fişini 24-48 saat çekip beklemek. Sonra eski performansna geri dönüyor.
Tabi bozulacak şeyler için bir yer bulmak lazım. Birkaç kere başıma geldi.

No Frost buzdolaplarında, havalandırma kanallarındaki buz, ısıtıcı ile yeterince kırılamazsa, kanallarda tıkanma yapabiliyor.
Soğutma performansı düşünce ayarları sonuna kadar açmak durumu daha da kötü yapıyor..

Bu durumda en iyi çözüm buzdolabının fişini 24-48 saat çekip beklemek. Sonra eski performansna geri dönüyor.
Tabi bozulacak şeyler için bir yer bulmak lazım. Birkaç kere başıma geldi.
Aynı sorunu ben de yaşadım. Servis geldi, söylediğiniz işlemi hızlandırarak yaptı hatta bazı yerleri saç kurutma makinesi ile ısıtmıştı. Daha sonra tahliye borusundaki buzları tek damarlı kabloyla vura vura döktürmüştü. Bir daha da böyle bir sorun olmadı.

Buzdolabının kapak contasında problem varsa problem tekrar edecektir düşüncesindeyim. Kontrol ettirmenizde fayda var. @taydin

Sorun ile alakası var mı bilmiyorum. Dolabı soğutan içindeki sırt yüzeyi. Aynı zamanda kapı kapalı iken çalışan bir fan havayı sirküle ediyor. İçerideki nem yüzey üzerinde yoğuşup donuyor. Dolap arada bir yüzeyi ısıtıp buzu çözüyor ve aşağı akmasını sağlıyor. No frost dedikleri bu olsa gerek. Aşağı süzülen su bir delikten motor ısısı ile buharlaştırılacağı bir kaba tahliye ediliyor. Bu delik tıkanırsa sorun çıkıyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back