Bosch PDB40 sütun mengenesi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bosch PDB40 sütun matkabında çok kullanışlı bir mengene sistemi var. Benim sütun matkaba da uygulamak istiyorum. Hazır olarak satılan yer var mıdır?

1752666795206.png

Bu makinelerde matkap mandrene bağlandıktan sonra salgı ne kadar oluyor? Ölçtünüz mü hiç daha önce?

Benim sütunluda şu mengene var. Ağırlığı 10 kg a yakın. Birşeyı bağlayınca, bağlanan şeyin de ağırlığı ekleniyor ve istediğin yere merkezlemek için sağa sola kaydırmak zor oluyor. Küçüğü var mengenenin, o da ya parçayı tutamıyor yada yeterince iyi tutmuyor, matkap parçayı kapıp teklike yaratıyor. O yüzden hazır bulabilirsem yukarıdaki gibi bir aparat almak istiyorum, bulamazsam da kendim yapacağım.

1752681307983.png

Anlaşılan orta boy menge wish list'e kendine yer bulamamış. :)

Şu bosch'un bastırmalı mengenesine pnömatik silindir eklenebilir. fikslemesi pedala çıkarılırsa ellerin ikisi de pozisyonlama için serbest kalır.

Konuya cevap olarak satan var mı bilmiyorum, adını bile bilmiyorum o aletin. Ama ben bosch un aynı böyle sabitlemesi olan bir matkabını kullandım o alet ile mengene aynı işleri yapmıyor, ve en azından benim yaptığım işlerde parçayı tutmakta zorluk çekmiyordu, kullanması pratik ve mengenin aksine çok geniş bir skalada parça tutturabiliyorsunuz. Lazerle merkezleme imkanı da var bu arada lazer de sanırım düzeltmesi vardı doğru yeri delmesini ayarlayabiliyordunuz.

@Diyot ölçüm sonucu yok ama pcb delinebiliyordu, 1 ya da 1.5mm den küçük ucu mandrene direkt tutturamıyordunuz. Ya bağlamtı yeri kalın olanlardan kullanmak gerekiyordu ya da bant sararak çap kazandırmak. Bant sarma yapınca tabi salgı şansa ve sabra bağlı ama diğerinde gözle görülen bir salgı olmadan, uç kırılmadan deliniyordu.

@Diyot ölçüm sonucu yok ama pcb delinebiliyordu, 1 ya da 1.5mm den küçük ucu mandrene direkt tutturamıyordunuz. Ya bağlamtı yeri kalın olanlardan kullanmak gerekiyordu ya da bant sararak çap kazandırmak. Bant sarma yapınca tabi salgı şansa ve sabra bağlı ama diğerinde gözle görülen bir salgı olmadan, uç kırılmadan deliniyordu.
ER pens adapötrle küçük çap matkaplar bağlanabilir. (arkası düz bunların). ali'de 400-500 TL satıldığını görmüştüm.
1752715664890.png

Eğer matkap mandrelin arkası konik mors ve mil salgısı iyidir ise arkası konik er pens adatörle mandrelsiz ve mühtemelen daha az salgısız matkap uçları bağlanabilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,998
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back