Bu calismayi yapabilecek var mi?

Hiçbir matematiksel fonksiyon ile açıklanamayan bir durum. Tamamen el becerisi ve yılların deneyimi.
Yalnız hijyen diz boyu. Adam bir de test etti ya o kısma bayıldım.:sinek1::sinek1::sinek1:

Benim uzuldugum konu su;

Ben de dahil bir cogumuzda manyak sayida ve cesitlikte alet, edavat, malzeme cihaz ve makineler var.

Bu adam sadece keser, testere, ege ve zimpara ile bir sey uretiyor.

Uretim uretim uretim diyoruz ya.

Son düzenleme:
Motivasyon önemli.
Ne amaçla yapılacak?
Para kazanmıyorsan, sevap kazanmıyorsan amaç ne?

Zevk. Kişisel gelişim? Övgü toplamak. İlgi odağı olmak. Hava atmak? Bilmediğimiz başka sebepler de olabilir.

Her şey para değildir vikvikvik

Dediklerin dogru ama, birey olarak topluma bir katkin yoksa varliginin yada yoklugunun zerre onemi yoktur.
Eger bir toplum ilerliyorsa bunu akilli ve uretken bireyler sayesinde yapar.

Askerde komutanim erlere kizardi. Bok makinasiniz. Boktan baska bir sey uretmiyorsunuz derdi.

Az gelismis toplumlarda da un var su var yag var seker var. Ama bir takim sebeplerle helva yapip satmiyorlar.

Bence bunun tek bir adi var bananecilik.

Ulkede uretim yokmus, Bana ne ya...

Son düzenleme:
iyi de "üretim, üretim, üretim" in ardında destekleyici bir yapı olması lazım. halk ve devlet olarak. japonlara bakalım adam en ufak vidayı dahi kendi memleketinde üretiyor ve tüketiyor. bunun sebebi ekonomik değil kültürel. yıllardır ürettik ve devrim arabaları filmindeki gibi hiçbir başarımız cezasız kalmadı. en son ürete ürete kendimizi tükettik diyebilirim.

life rewards action, not the intelligence (Hayat zekâyı değil, eylemi ödüllendirir) lafı aklıma geldi.

Videodaki adam CNC gibi G kodlari degil HBC (Human Brain Controller) da H kodlari isletiyor.

H00 refleksli ani hareket
H01 bilincli dogrusal eklem hareket.
H02/03 dairesel eklem hareketi
H28 sifir pozisyonuna git

gibi.

Muhakkak destek gerekmiyor.

Bazi sanayicilerin hayat hikayelerine baktigimizda tam anlamiyla sifirdan hic destek almadan aglanacak yasam oykuleriyle dolu yukselislerini goruyoruz.

Ote yandan insanlik acimasiz.

Simdi adam agac tarak uretiyor. (Rahmetli amcam da ben cocukken agac ve kemikten tarak uretirdi.)
Para kazanmaya baslayinca digerleri de el atiyor el emegiyle tarak uretiyorlar. Bir birlerinin de kazanclarini engelliyorlar. Halbuki birisi bu isi yapsa digerleri de baska isi yapsa belki buyuyup gidecekler.

Sonra parasi olan birisi gidip makine aliyor. Digerlerinden daha cok taragi daha ucuza mal ediyor
Digerleri isi birakmak zorunda kaliyor.

Sonradan makine ile ise girisen piyasayi ele geciriyor fakat bir sure sonra o da bir sebeple uretimden vazgeciyor.

Muhakkak bu olaylari incelemis makaleler yazmis birileri vardir. Sonucata bu da bir bilim dali.

Bunlarin altinda da dehset olaylar vardir.

Forum istatistikleri

Konular
8,604
Üyeler
3,420
Son üye
Code

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back