Senin dalga şeklin ilginç, tam olarak nasıl bir yapı öyle çıktı verir bilemedim. Biraz daha düşünmek lazım. Ancak lityum bazlı piller böyle şeyleri sevmez onu biliyorum, yüke bindiğinde regüle eden bir yapının çıkışına sa bakıyor olabilme ihtimalinden ötürü yorum yapmak zor. 43R dediğin direnç neresi tam olarak? Hücrelerin balans direnci ise ve spesifik 1i ısınıyorsa pil grubunda sıkıntı vardır paralel gruplardan(ya da yoksa yek bir hücre) birinin voltajı daha yüksektir ya da daha hızlı yükseliyordur o yüzden balans ile telafi etmeye çalışıyordur. Ya da belki ic direnci yükselen gruplardan ötürü sağlam grupların balans kısmına yük biniyordur çok ihtimal var. Hatta eğer yeterince dandik bir sistem ise şu da mümkün şarj olduktan sonra daha fazla şarj olmasın diye balans dirençlerini açarak şarj olmasını engellemeye çalışıyor olabilir.
4 u de isiniyordu.
Pillerin hepsi yeni ve tamamen doluydu. Her biri 4.2 v geliyordu. ic direncleri 15mr. Dediginiz gibi sarj olmasini engellemeye calisiyor oldugundan direncler isiniyor olmasini temenni ederim.
Direnclerin isindigini farketince baglantiyi kesip voltaj olctugumde 17.8v civari gordum. Normalde 16.8 volt civarinda BMS nin kesmesini bekliyordum.(Daha once bu BMS ile bir tecrubem yok, bir pil in 4.2 volta kadar sarj edilecegini biliyorum, 4.2*4 = 16.8
KORAD ile 17.6v verdim 4 direncte isiniyordu. Hemen arkasindan o osiloskop goruntusunu aldim. Ucunda BMS yoktu.
Sonrasinda pil paketini 14.6v a indirdim. Korad ile 15.6 volt verdim direncler isinmiyordu. Bende sarj devresini tekrar bagladim. Ve asagidaki goruntuyu aldim.
@taydin senin ilk aldirdigin alet bu. ben korkudan kullanamamistim
beyaz arka plan icin (Sadece kaydederken) --> Save/Recall menu. Set Save/Recall>(image file type)>Screen Invert
Bu goruntunun ucunda BMS var. Baglanti sekli asagidaki gibi.
@ibrahimcelik
Tabi bunu uzun sure denemedim. Sanirim birkac dandik pillerden pil paketi hazirlayip o sekilde denerim. Fren nerde merak ediyorum. en son hucre basina 4.23v u gormustum.
Pil paketini 14.6 ya kadar desarj etmistim, 15.6 ya kadar sarj ettim. En son halde hucrelerin voltajlari birbirlerine cok yakin. 0.003v maksimum fark var.
Not: Bunlari yazdim ama farkettim ki server kapali, elektrik giderse tum bunlar bos a gider, cunku suan bu bilgisayarin arkasinda online ups yok. 4 te server kayit etmeye basladi bakalim ne kadar surecek. Ekran goruntusu aliyim bari , elektriklerde kesilrse resim gonderirim artik . iyi 4:18 de server calsiyor.