CD405x Şematik

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Texasın çizdiği şematiğe bayıldım.
Ancak Kullanım açısından ne kadar uygun tartışılır sanırım.
1780385036350.png
CD405x Datasheet
Benim Altium için tasarladığım ise şöyle bi şeyler...
(Kırmızı tırtıklamaları yok sayın. Sistemin bağlı olmadığı için ürettiği uyarı)
1780385214051.png

Siz olsanınız hangisini tercih ederdiniz.?

Son düzenleme:
Ustteki blok (TI) sema her seyi apacik anlatiyor.
Aslında anlatımla beraber şematik kütüphanede kullanılabilirliği de düşünmeyi kastetmiştim.
Texasınki gibi çizersem dışarıya pin çıkmadığı gibi çok ta büyük yer kaplaması gerekecek diye hesaplıyorum..

O kadar detaylı çizmenin kapladığı yer, çizmek için verilen zaman bana değer gibi gelmediği için TI gibi güzel çizimleri şematik te ben kullanmıyorum. Evet daha anlaşılır ama datasheet e bir kere bakınca ya da diğer ekranda datasheetleri açık tutunca böyle bir dert kalmıyor.

Çoğu zaman şematikte birebir kullanılan footprint i sıralamalı çizdiğim oluyor. Hızlıca kütüphaneye ekleyebiliyorum böylelikle, şematiği çizerkende bu entegrenin sağında şunlar solunda şunlar olması gerekiyor gibi kafamda kurma fırsatım oluyor. Büyük ihtimalle 3. Bir kişi baktığında zaman zaman bu durumdan çok mutsuz oluyordur ama köşelerde açıklayıcı notlar, simulasyon dosyalarının konumları vs yer alıyor genelde.

Şematik sembol tam ayarında olmalı. Ne aşırı ayrıntılı ve büyük olmalı ne de fazla basit ve ayrıntısız olmalı.
Onun için ben olsam ikinciyi tercih ederdim.

@Dede üstadım benim tercihimde zaten sizin çizdiğiniz gibi olurdu.
Bazen ilave açıklama gerektiği yerlerde datasheetden ilgili kısmı ( tablo veya hesaplama ile ilgili formül,... vb ) görüntü olarak kopyalayıp şematik çizim sayfasına yapıştırıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
9,197
Üyeler
3,754
Son üye
metin22aligg

Son kaynaklar

Back