CE gorunce az dur

hakan8470

abantu
Katılım
17 Şubat 2022
Mesajlar
2,882
Bu Cin liler taklitin :bok1: unu cikardilar bence , olay a bak, ikisinin bir biriyle alakasi bile yok. :kotek1:

1724474309377.png

 
Veya "Chinese Excrement" (Çin dışkısı) olarak da yorumlanabilir.
 
Abi sen deyince aklima geldi, bu Avrupadan gelen urunlerde , orjinallerine gore kusurlar goruyorum uzun suredir. Acaba diyorum bu unlu firmalar Turkiye ye gonderdigi urunler de kusurlulari ayirip mi gonderiyorlar acaba?

Kusurlulari mi bu ulkeye gonderiyorlar?
 
Zannetmem. Bütün dünyada insan kaynağı kalitesi düşüyor, bu da ürünlerin kalitesine yansıyor bence.
 
Abi sen deyince aklima geldi, bu Avrupadan gelen urunlerde , orjinallerine gore kusurlar goruyorum uzun suredir. Acaba diyorum bu unlu firmalar Turkiye ye gonderdigi urunler de kusurlulari ayirip mi gonderiyorlar acaba?

Kusurlulari mi bu ulkeye gonderiyorlar?
Bazı markaların kesinlikle bunu yaptığını düşünüyorum. Hala öyle mi bilmiyorum, bir dönem koca koca markaların panellerinde o kadar çok kusurlu ürün çıkıyordu ki, LCD televizyon almak kabus gibi bir şeydi. Bariz kusurlu ürünlerinde sorun yok diye de diretiyorlardı.

Oyuncu ekipmanlarıyla meşhur Razer'ın Türkçe Lycosa klavye modelinde ithal edilen ürünlerin yarısından fazlasının bozulduğuna bizzat şahidim. Klavye içindeki mcu'nun kristal osilatörü rastgele stop ediyordu. Bim'den 30TL ye alacağın üründe göremeyeceğin saçma sapan sorunlar yaşanıyordu.
 
Son düzenleme:
Bazı markalar da kusurlu ürünlerini geri dönüşüme yollamak yerine ucuz bir fiyata topluca elden çıkarma yoluna gidebiliyor.

Şimdilerde AMD'nin satın aldığı ATI'nin Radeon HD 4700 ekran kartlarının revaçta olduğu zamanlar. Referans tasarım diye bir olay var. Kartı ATI kendi üretiyor. Markalar bu kartları alıp kendi özelleştirilmiş soğutucularını ve logolarını vs. basıp satıyorlar. Yani kartı ASUS marka da alsan ZORT marka da alsan ATI üretimi birebir aynı komponentler ve aynı PCB.

Connect3D markası altında, ATI üretimi referans PCB HD 4700 kartları ithal ettik. Garanti süresi dolmadan hepsi bozulup geri döndü. Acayip bir zarara sebep olmuştu. Kısacası seçmece GPU lar ASUS'a, kısa sürede bozulacak kusurlu GPU'lar çöpe gitmek yerine ucuza ZORT markaya...
 
Misir'da HP laptoplar Turkiye'den daha ucuzdu. Fakat plastik kalitesi belirgin sekilde kotuydu.

Bazi firmalarin urunlerinin kitapciginda sadece su ..... ulkelerde satilir ibaresi de var.

Mesela bir ulkede bir urunu ucuz buldunuz burdan topluca alip bunlari kendi ulkemde satayim diyemiyorsunuz.
 
Benim demek istediğim, mesela ASUS üretim çıktısında çok büyük kalite farkları oluyor, kötülerini Türkiye'ye, iyilerini Avrupa'ya gönderiyorlar diye birşey olduğunu zannetmiyorum. Eğer böyle olsa, bu adamlarda kalite yönetimi sıfır demektir. Olan muhtemelen şudur: Türkiye'deki ASUS ana tedarikçisi gidiyordur ASUS fabrikasına, "Avrupa'ya sattığın konfigürasyon bana pahalı gelir, para kazanamam, sen bana yapacağın ürünlerde Çin malı VRAM kullan, düşük ömürlü fan kullan, PCB kalitesi daha düşük olsun" gibi özel sipariş veriyordur, ASUS da onu üretiyordur.
 
Ben el aletlerinde daha cok karsilastim. Knipex in bazi urunleri ucundan kirilinca, REIS makina ile bir diyalogum olmustu. Dedim orda renk degisikligi bile var isil islem gormus sanki. gonderdim incelediler yenisiyle degistirdiler. Yenisini kullanamadim bile korkudan :gulus2:

Sonra diger gelenlere dikkat etmeye basladim, kusur dedigim seyler cok ufak tefek ama yine de kusur vardi. Ozellikle Amazon Germany den gelenler. Bende soyle dusundum, kalite kontrol de urunler belli siniflandirmalarda ayriliyorlar, ve ufak kusurlu olanlar Turkiye ye gonderiliyor.

Olabilir bence cok mantikli :gulus2:

Ingiltereden bir aluminyum bant almistim, bir de plastik damlalik, 14 yil oldu ikiside hala kullaniliyor. Plastik damlalik beni cok sasirtti. Sonralari ogrendimki bazi standartlari karsilamalisin o ulkelere satis yapabilmek icin. Ornegin kumas satacaksin, boyasinin bile standardini koymus adamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,568
Mesajlar
111,572
Üyeler
2,693
Son üye
korfez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top