Çift taraflı PCB denemeleri

@czorgormez Roland çok rijit gibi görünüyor. Yalnız yapay sivri zekanın yorumuna çok bel bağlama bence, iki tarayıcıda ürünlerin sayfalarını yan yana koy ve kendin bak. Bu tip konularda son derece yanıltıcı olabiliyor.

Mesela Duet3 te CAN bus var. Bu bile başlı başına Duet3 ü tercih etmek için yeterli neden. İstediğin işi yapan, istediğin bir çevre birimini bağlayıp reprap firmware üzerinden kontrol sağlayabilirsin. Senin de hakim olduğun bir konu CAN bus.

Bir de Duet3 motor sürücüleri çok daha yüksek akım kapasitesine sahip. Wegstr de step motorlar küçük, fazla akım çekmiyor, ama PCB işlemi bitene kadar SÜREKLİ akım çekiyor olacaklar. Ben kartın yapılandırmasına bunu özellikle koydum, tüm timeout'ları kaldırdım. PCB işi bitene kadar tüm motorlar aktif kalıyor. Yoksa akım kesildiği anda, akım geri geldiğinde otomatik olarak bir hata katıyorsun sistem.

Senin roland motorları daha yüksek akım çekiyordur. Motor sürücülerinin bu motorlara yerine göre saatlerce akım verebilmesi lazım.

Vialar halledildi

1765360516572.jpeg

1765360525830.jpeg

Neticesine bakınca onca emeğe, harcamaya değdiği görülüyor.

Haricen PCB'yi nemden koruyacak bir kaplama da yapacak mısın?

Aslında PCB antika. 40 yıllık veya daha fazla olabilir. İyi temizleyemedim. Sıfır PCB'de sonuç daha iyi olurdu. Korumayı zaten kalay sağlıyor, onun dışında başka korumaya gerek yok.

Kalay kaplamanın bir faydası da, via perçinleri ile bakır arasında pozitif bir temas sağladı. Böylece perçinlerin gevşeyip temassızlık yapma ihtimali de ortadan kalkmış oldu.

Biraz daha kaşıyayım. Yapmışken, yeşil maske de yapsan yakışıklı olurdu. :yerlereyat1:

Son düzenleme:
@czorgormez Roland çok rijit gibi görünüyor. Yalnız yapay sivri zekanın yorumuna çok bel bağlama bence, iki tarayıcıda ürünlerin sayfalarını yan yana koy ve kendin bak. Bu tip konularda son derece yanıltıcı olabiliyor.
evet şase saç büküm ve çok rijit. ayrıca hareket sistemi çok farklı. kayış veya vidalı mil yok. step motorun kafasına sarılı bir çelik teli çevirerek hareketi sağlıyor. böylece sıfır boşluklu bir sistem elde etmişler.

duet 3 16.000 tl, duet 2 2000tl arada çok fiyat farkı var. riski alıp denemeye değer gibi geldi. step motorlar 6 kablolu ve normalde 18 volt ile sürülüyorlardı. ben mecburen 4 kablolu olarak süreceğim için 24 volt kullanmayı düşünüyorum. step motorların tutma akımı makul bir değere ayarlanırsa fazla ısınmayacağını tahmin ettim. olmadı bir soğutucu eklenebilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,647
Üyeler
3,443
Son üye
BATUHAN KAYNAK

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back