Cift yönlü iletişimin izole edilmesi.

M_B

Aktif Üye
Merhabalar,
Yapacağım kartla canlı şase olan bir başka cihazı tek kabloyla çift yönlü nasıl izole edebilirim.
Benim düşüncem bir başka pinle ( DIR ) yön tayını yapmak.
İstediğim an hat input istediğim an cıkış olacak. Yalnız input / output olan hat izoleli olacak. İki farklı cihazların GND leri birleşmeyecek.
Bu işlemi nasıl yapabilirim.

Müdahale edeceğim cihazın soketi
5V
SIGNAL ( IN-OUT)
GND

Şeklinde.

Not:
İletişim Hızı olarak 1KHz geçmez.

Bu ne demektir üstadım!
Hocam en kısa şöyle anlatmaya çalışayım. Bir beslemede 220V doğrultuktan sonraki GND ile cıkıştaki GND ler bir mi değil. Benim sistemde maalesef bir. O yuzden ben buna canlı şase diyorum.
Bir başka örnekte Beyaz eşyalarda ( Çamaşır makinesinde ) aynı durum mevcut. Bir kaç kere çarpılmışlığım olmuştur. Kartın GND sine dokundugunda ( Çarpılma derken gıdıklanma )

O yüzden ben kartımı diğer cihazın şasesiyle birleştirmek istemiyorum.
Yanlış mı düşünüyorum ?

Elektronik konusunda şöyle olmalıdır diye fetva veremem. Ama elektrik kısmında bütün cihazlara ait metal kısımların birleştirilip bütün noktalarda aynı potansiyel oluşturulmaya çalışılır ki buna eş potansiyel topraklama denir. Eş potansiyel topraklama barası da bu işin kalbidir.
Sizin dediğiniz konu ile ilgili olarak da sanki X ve Y kondansatör muhabbetleri var ama mevzunun detayına hakim değilim.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Yapacağım kartla canlı şase olan bir başka cihazı tek kabloyla çift yönlü nasıl izole edebilirim.
Benim düşüncem bir başka pinle ( DIR ) yön tayını yapmak.
İstediğim an hat input istediğim an cıkış olacak. Yalnız input / output olan hat izoleli olacak. İki farklı cihazların GND leri birleşmeyecek.
Bu işlemi nasıl yapabilirim.

Müdahale edeceğim cihazın soketi
5V
SIGNAL ( IN-OUT)
GND

Şeklinde.

Not:
İletişim Hızı olarak 1KHz geçmez.

Kaç pin ile bu işlem yapılmak isteniyor acaba?
İki opto ile RX TX çözüledebilir çözülmeyedebilir.

Bu işi ya galvanik, ya kapasitif ya da optik çözersiniz kablo ile. RF vs de olur da...

Kaç pin ile bu işlem yapılmak isteniyor acaba?
İki opto ile RX TX çözüledebilir çözülmeyedebilir.

Bu işi ya galvanik, ya kapasitif ya da optik çözersiniz kablo ile. RF vs de olur da...
Hocam en basitinden söyle soyleyim.
DS18B20 sensorunu izalasyon lu okudugumuzu varsayalım. Benimde yapmak istediğim tam bu şekilde.
DS18B20 tek hat üzerinden iletişim sağlıyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,147
Üyeler
3,244
Son üye
taker

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back