hakan8470
abantu
bende 1kva olanindan var
bende 400VA izalasyon trafosu var. 1KVA olan online interactive UPS, inform yapmis sanirim. Dedikleriniz cok dogru olabilir ama ben su an icin ufak seylerle calisiyorum. Hobi sadece. Bozulan seyleri cok seviyorumHiç kimse fazla güçlü izolasyon trafosundan ölmemiştir Bende çift sekonderli 4.5 kVA izolasyon trafosu var
Yüksek güçlü inverter tasarlama planlarım var. Eğer yaparsam ve 3 kW çekerken osiloskop ile ölçümler yapmam gerekirse, izolasyon trafosu konusunda bir sıkıntım olmayacağından emin olacağım.
Tabii olurda iki trafo iki kat cinlama. Gece yuke binince kafa sisiriyor. Bir de verim dusuyor ya oyle. 0.9 olsa ikinciden cikan guc 0.81'e iniyor.aslında sökmeye bile gerek yok, emsal iki trafonun sekonderlerini birbirine bağlayıp primer giriş primer çıkış şeklinde kullansanız aynı şey.
ben evde ihtiyaç olunca böyle kullanıyorum bu "poor man's izolasyon trafosu"nu
Kapasitif kuplaj yarıya düşüyor diye bakmak daha pozitifTabii olurda iki trafo iki kat cinlama. Gece yuke binince kafa sisiriyor. Bir de verim dusuyor ya oyle. 0.9 olsa ikinciden cikan guc 0.81'e iniyor.
300 liraya izolasyon trafosu olunca o kadar kusur kadı kızında da olurTabii olurda iki trafo iki kat cinlama. Gece yuke binince kafa sisiriyor. Bir de verim dusuyor ya oyle. 0.9 olsa ikinciden cikan guc 0.81'e iniyor.
300 liraya izolasyon trafosu olunca o kadar kusur kadı kızında da olur
mantıken öyle olsa da 500va'lık trafolarımda 5-10w üzeri demir kaybı görmedim pek. şahsen gözardı edilebilir buluyorumBoşta çekilen akım da fazla olacak. Eğer sürekli takılı ise elektrik faturasına yansıyacak.
bunun nasil olculebilecegi ile ilgili guzel bir kaynak var mi elinizde ?mantıken öyle olsa da 500va'lık trafolarımda 5-10w üzeri demir kaybı görmedim pek. şahsen gözardı edilebilir buluyorum
bunun nasil olculebilecegi ile ilgili guzel bir kaynak var mi elinizde ?
priz tipi guc olcum cihazina trafoyu bagliyorsunuz, sonra belli bir guc cekiyorsunuz. aradaki fark toplam kayip.priz tipi güç ölçüm cihazı ile bakıyorum ben
bende 105va toroid var boş kaybı 0.6w (en son onu denemiştim ondan aklımda kaldı şu an kaldırdım onları)Benim izolasyon trafosu boşta 720 mA çekiyor. 165 VA kayıp güç
bos ta ve yukte fark cok az mi oluyor kaybin?Benim izolasyon trafosu boşta 720 mA çekiyor. 165 VA kayıp güç
güç çekmezseniz sadece demir kaybı olur (bakır kaybı çok çok düşüktür bu durumda) o da trafo sacındaki fuko kayıpları. yük çekince hesap değşirpriz tipi guc olcum cihazina trafoyu bagliyorsunuz, sonra belli bir guc cekiyorsunuz. aradaki fark toplam kayip.
doğrudur, sizin trafo büyükse fark çok olabilirHmm ama dur, ölçüm doğru değil. Reel güce bakmak lazım. Para yazılan o. Ben görünen gücü ölçmüş oldum. Senin trafoların da görünen gücü çok daha yüksektir.
yani ben de sadece osilaskop için kullanırım onun dışında normal trafo olarak kullanıyorum zatenİzolasyon trafosu ekstrem işler için. Hemen bir tane edinmek abartılı hassasiyet.