Mikro Step
Kıdemli Üye
- Katılım
- 25 Eylül 2022
- Mesajlar
- 6,267
Eger bu lehim emme makinesinin aparati ise ordaki cam cok isiniyordu. Hatta cama plastik vs dokunursa leke yapiyordu. O yuzden pleksi orda yamulur. Weller emici de durum boyleydi.
Surda kine cok benziyor, bendekinde sadece acma kilidi farkli oakadar. Cikarmasi cok zor, ben boyut un boyunu 1mm azaltirsam cikarmasi kolay olacak gibime geliyor.Bu malzemenin şeffaf olmasının bir nedeni emin değilim ama çekilen lehim bu kısımda toplanıyor.
Görsel olarak burası dolunca temizlik için sökmek mi gerekiyor? Kullanılı nasıl?
Makinanın topladığı lehimleri nasıl temizliyorsunuz?
Lehim pompasının gövde kısmını bi ölçün. Bu iş için uygun olur diye düşünüyorum. Belki uyar.
Havya ucu 350 ℃ iken 10 dk bekledim cam tup hic isinmadi. Hava cekerken ne kadar isiniyor bilmiyorum ancak lehim cekildiginde aninda donuyor icerde. Hatta ara sira lehim tanecikleri oluyor icinde, bu sekilde lehim tanecikli kullanirsan ve dik tutarsan toplar gidip deligin azina degiyor ve orada eriyor. Delik tikaninca acip temizlemek zorunda kaliyorsun. Bende careyi havyanin ucu gokyuzune bakcak sekilde kullanmakta buldumPleksi konusunda endiselerim var. Sonucta bu sicak hava cekecek. Plexi kisa zamanda yamru yumru olacaktir. Bu nedenle teflon harici malzemeler sikinti olacaktir.
O aklimda abi siz o parcayi bulursaniz, sedat abi antalya da o alirsa, bana gelecek paket var onla beraber gelir. bende bir denerim.Şeffaflık önemli değilse ben en kolay bakır kullanılabilir fikrindeyim.
İşlemesi kolay ve bulunabilir ölçüde.
Cam tupun icerisindeki yayin tam ortasindan gercip en arkadaki metale varpiyor parcalar hizlica. Cam tup yariya kadar dolarsa sonradan carpanlardan firlayan tozlar cam tupun cidarina bulasiyor. Onlarda silmeyle cikiyordu. Pleksi de de sorun olacagini sanmiyorum,Lehim yapışabilir pleksiye, ama bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum. Biraz iteleyince çıkar muhtemelen. İtelerken de biraz çizilir ama tam şeffaf olmasına da gerek yok zaten.
Camı da aslında tornada ölçüye getirebilirsin, ama taşlama bağlaman lazım arabaya.
Eger bu lehim emme makinesinin aparati ise ordaki cam cok isiniyordu. Hatta cama plastik vs dokunursa leke yapiyordu. O yuzden pleksi orda yamulur. Weller emici de durum boyleydi.
Proskit 26mm digeri 18.22mm dis olcusu. Proskit baya buyuk, digeride ufak kaliyor.\
Havya ucu 350 ℃ iken 10 dk bekledim cam tup hic isinmadi. Hava cekerken ne kadar isiniyor bilmiyorum ancak lehim cekildiginde aninda donuyor icerde. Hatta ara sira lehim tanecikleri oluyor icinde, bu sekilde lehim tanecikli kullanirsan ve dik tutarsan toplar gidip deligin azina degiyor ve orada eriyor. Delik tikaninca acip temizlemek zorunda kaliyorsun. Bende careyi havyanin ucu gokyuzune bakcak sekilde kullanmakta buldum
O aklimda abi siz o parcayi bulursaniz, sedat abi antalya da o alirsa, bana gelecek paket var onla beraber gelir. bende bir denerim.
Cam tupun icerisindeki yayin tam ortasindan gercip en arkadaki metale varpiyor parcalar hizlica. Cam tup yariya kadar dolarsa sonradan carpanlardan firlayan tozlar cam tupun cidarina bulasiyor. Onlarda silmeyle cikiyordu. Pleksi de de sorun olacagini sanmiyorum,
O elimdeki cam in boyunu kisaltirken kirarim diye dusunuyordum. taslayarak ta ufalanabilir evet. Onun icin zimpara gibi bir sey var mi bakayim. Frezeye baglar yavas yavas dondure doindure surter 1 mm kaldirirsam yeter. Boyu 47mm , 46mm olsa iyi olur gibi.
Weller i gormedim, bu hic isinmiyor diyebilirim. Cok uzun sure acik birakmadigim icin olabilir mi bilmem, en fazla 20dk surekli kullanip kapatigim olmustur. Cunku onceden sokecegim parcalarin ayaklarini ayarlayip, onlara taze lehim veriyorum, sonra emme isini komple hepsi icin yapiyordum. Saatlerce acik biraktigim makina degil.
Ustelik diger havya gibi kullanmadigimda kendini kapatma ozelligi de yok. Yani bunu acik unutmamalisin.
tecrübe işdeLehim pompalarının çoğu plastik bir kısmı da aliminyum gövdeli. Şimdiye kadar yapışma problemi ile karşılaşmadım.
Vakum esnasındaki hava akımı sıcaklığı düşürür zaten. Bence görünür olması için cam yapılmış
Cam yeri e akrilik yada PVC olması maliyet sebepli olabilir. Cam daha ucuz ve bol bulunabilecek malzeme.
Mail e cevap vermediler , ancak telefonda inanilmaz yardimcilar. Istedigim olcude uretemiyorlar, ellerindekiler hazir urunler mis.Oyleyse eger sadece kesilmesi onemli. O da bir sekilde halledilir. Ozel olcuyu ne kadar icin yaparlar bilmem ama bunlarla bir konusayim. Hatta eve gidince bir mail atayim.
Ah nerdeee, o olculerde olsa varya, tadindan yenmezdi gercektende abi. Ben bulamamis dahi olabilirim.Ölçüleri bilmiyorum ama şırınga gövdesinden kesersen sanki uyabilecek bir tüp elde edebilirsin gibi duruyor.
suyun içinde keserken çatlamaz.
Sedat abi saolsun bir uyari geldi, benim "boru kesici" dediklerim sunlar. Yanlis anlasilmaya sebep olmamisimdir umarim. Bununla kesilir mi? dedi Ne bilim? Icini saglam doldurabilirsem keser herhalde dedim.
32909 eklentisine bak
aradan talaş çıkarmak şart oda demir testeresiBununla kesilir ama çok yavaş işlem yapmak lazım.
Ancak bu kesme aparatındaki elmasın bir kalınlığı var. Bu kalınlık malzeme içine girdikçe malzemenin yumuşak olup bıçak içeri girdikçe yana hareket etmesi lazım.
Çok sert malzemede işe yaramaz. Elinizdeki malzemeyi ısıtıp bu ürünle kesebilirsiniz diye düşünüyorum.
Biz bu makası bakır boru kesmede kullanıyoruz. Tesisatçıların bu makasla galvaniz boru kestiğini de gördüm. Sizdeki malzeme çok sert ise bıçak içine giremiyordur.
Borunun icine selpak koydum, kenarlarina kurdan sikistirdim, yine catladi. Sonra selpak , kurdan bir de en disina bant yapistirdim o da catladi. Tam sirada selpak ve ortasina vida atacaktim , sonra sira sende abi
Cam a boyle davraniyorsa, ben kendi deneyecegimden once, suyun icinde bir deneyim bunu yarin. Cok enteresan gercektende. Vay be