Hiren s bedava, hele flash belleğe yazarsanız nefis. İçinde Norton ve acronisin tüm programlarının dos versiyonu, partition magic, kullanıcı şifresi çözme kırma vs. var. Kısacası bu flash bellek boot'tan çalışıyor.
Gelelim format meselesine.
Drive Vaccine her versiyonu ücretli. Win 7 için kolay bulunur.
Win10 için çok arayan buluyor.
3 arkadaşım kullandı. 2 si açılış şifresini unuttu. Ben hatırlamasaydım, bir harddisk satın almışlardı. (Bu millete hayret ediyorum sanki bilgisayarlarını mossaD ele geçirecekmiş gibi şifre diziyorlar)
Temiz Yeni format atılmış sürücüler yüklenmiş Windows üzerine DV kuruyorsunuz. Ne zaman bilgisayar yavaşladı ya da virüs yedi. Sonra Giriyorsunuz şifre-enter basıyorsunuz formatı.
Ben yıllardır kendi bilgisayarıma ya da arkadaşlarımın, bilgisayarlarına format atarım. Bu amaçla değişik programlarda kullandım. (Ghost un *.gho yedeği virüs kapar."örn kido virüsü" ... Acronis'in *.tib yedeği boyut hatası verir. Tecrübe ile sabittir)
Drive Vaccine den bireysel PC de daha iyisine, hızlısına ve virüse dayanıklısına, (format sırasın da dosya ve CD, flash bellek istemez) rastlamadım. İster Windows ekranından, ister boot açılıştan, şifrenizi giriyorsunuz ve 20sn de ilk güne dönüyor.
Sisteme getirdiği boyut tahminen 50 megabayt geçmiyor. (Halbuki acronis ya da Norton ghost, birkaç GB'lık imaj dosyasına ve zamana ihtiyaç duyar.)Yani imaj yok. Bu program, Ne zaman istersen o zaman DeepFreez olayı.