Duvardaki elektrik hattını bulan cihaz

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Bizim boyacı duvardaki prizi alçı ile kapatıp boyamış. Prizin yerini tespit edip açmam lazım.

Bunun için evde hızlıca yapabileceğim bir proje var mı bildiğiniz? Yada internetten ten hazır bir cihaz mı almalıyım?

Parmakla vurunca priz kasası olan yerden tok ses gelir. Ya da canlı uç/faz tespitini bulan ölçü aletiyle yer tespiti yapılabilir.

Ölçü aletinin NCV kademesi görmüyorsa, yaklaşık yeri neresi ise kırım yapılır..

Tahmini kırım şöyle olur..mesela oda girişinde kapı kasasının yanında standart bir yerdedir ama kapanmıştır.Biraz sağa biraz sola kırım yapılır ve bulunur.Ama duvarda bir yerlerdeydi ama sağda mı solda mı ortadamı bilinmiyorsa kırım haliyle yapılamaz.ya el tipi cihaz alınacak veya buat açılıp kablo oynatıp ses dinlenecek..

Senin Ut139C nin NCV kafemesinde o prizi algılayabilmesi lazım.

Abi youtube da o kadar görüyoruz. 9v pil bir tane bc547 bide led işte. Xray filan neyin peşindesiniz? :katil1:

Çare olurmu bilmiyorum. Ama çaresizliğine empati duyduğumu ifade etmek için:
- tüm sigortaları indir
- aynı hat üzerindeki prize bir signal generator ile 525 -1705 kHz arasında bir sinyal ver
- orta dalga radyo ile şansını dene

Bosch D-TECT200C tavsiye ederim. Birkaç ayda bir iş çıkıyor buna atölyede ve alternatif bir çözümü yok.

XRAY dediğin, özel bir gazı onbinlerce volt ile uyararak elde edilmiyor mu yav? 12V ile çalışan bir cihaza nasıl koyarlar bunu? Ben bir çeşit kapasitif yöntem kullanıyor diye düşünüyordum hep.

XRAY dediğin, özel bir gazı onbinlerce volt ile uyararak elde edilmiyor mu yav? 12V ile çalışan bir cihaza nasıl koyarlar bunu? Ben bir çeşit kapasitif yöntem kullanıyor diye düşünüyordum hep.
evet, zaten xray olan bir şeyin kolay kolay son kullanıcıya satılabileceğini düşünmüyorum. tonla sertifikası cartı curtu vardır, xray tüpü falan lazım onun için...

tabii ki xray değil. xray zaten yansıma ile çalışamıyor arkada bir panel-sensör daha olması gerekir.

bu muhtemelen mm bandında bir radar ya da kapasitif bir arrayi sürekli tarıyor ve oradan geri dönüşüm yapıyor olabilir.
ama 20cm derinlik dediği için bir tür radar olma ihtimali çok daha yüksek.

Evet bir şekilde TOF işlemi var, çünkü nesnenin sensöre mesafesini de yazıyor.

Bosch D-TECT200C tavsiye ederim. Birkaç ayda bir iş çıkıyor buna atölyede ve alternatif bir çözümü yok.
Abi ben Gökhan Gökhan.
Doğan abi ile karıştırdın ellaham.
30 bin versem duvarı komple kırdırır yenisini ördürürüm.
Ama Doğan abi bu mesajını görürse yarın sipariş eder. Ben sana diyim. :katil2:

Motosiklet alırken iyisini alıyorsun da duvar tarayıcıda niye pintilik yapıyorsun :D

Neyse, o zaman alacan eline bir plastik tokmak, duvarı tıktıklayacaksın. Buat'ın alçı ile kaplandığı yerde alçı çökecektir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,912
Üyeler
3,587
Son üye
huseyin6334

Son kaynaklar

Back